Matematik

Vektor

03. juni 2012 af sweeet (Slettet)

En der kan regne den her ud?

 

 

Vedhæftet fil: vektor.JPG

Brugbart svar (0)

Svar #1
03. juni 2012 af nielsenHTX

du skal så finde s og t i

s*(-2)+5*t = (-3)*3 og 4*s+2*t = (-3)*(-2)

(jeg får s=2 og t=-1)


Svar #2
03. juni 2012 af sweeet (Slettet)

Sådan fik jeg den også skrevet op, men kom ikke videre.

Må jeg se dit mellemresultat? (opgaven er uden hjemmemidler)


Brugbart svar (0)

Svar #3
03. juni 2012 af nielsenHTX

#2

4*s+2*t = 6 ⇔t=-2*s+3      (I)

-2*s+5*t = -9    (II)

indsætter I i II og får

-2*s+5*(-2*s+3) = -9 ⇔

-12*s+15 = -9 ⇔

s=2

indsætter s=2 i I og får

t=-2*2+3=-1

altså er s=2 og t=-1.

man kunne også let have brugt lige store koefficientersmetode.


Svar #4
03. juni 2012 af sweeet (Slettet)

Super! mange tak for det :)


Brugbart svar (0)

Svar #5
06. juni 2012 af Andersen11 (Slettet)

Ligningen er skrevet som en vektorligning

a + t·b = -3c ,

hvor a , b og c er tre givne vektorer. Her kan vi udnytte, at skalarproduktet af en vektor og dens tværvektor er lig med 0. Det vil sige, at aâ = 0 og bb^ = 0 . Hvis vi prikker ligningen med â , forsvinder ledddet med s, og hvis vi prikker ligningen med b^ , forsvinder leddet med t. Vi har derfor

ab^ = -3cb^ , og

bâ = -3câ , dvs

s = -3(cb^) / (ab^) = -3·(3·(-2)+5·(-2)) / ((-2)·(-2)+4·5) = -3·(-16) / (24) = 2

t = -3(câ) / (bâ) = -3·(3·(-4)+(-2)·(-2)) / ((-4)·5+(-2)·2) = -3·(-8) / (-24) = -1


Skriv et svar til: Vektor

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.