Matematik

komplekst tal og modulus

03. juni 2012 af kla08 (Slettet)

Jeg vedhæfter spørgsmålet 

Er der en der kan hjælpe med det? Fremgangsmåde 


Brugbart svar (0)

Svar #1
03. juni 2012 af peter lind

z = a+i*b  modulus = r = |z| = kvrod(a2+b2)

polær for z = r*eiv (= r*(cos(v)+isin(v))  )  

Find v så er z4 på polær form r4*e4vi


Svar #2
03. juni 2012 af kla08 (Slettet)

Tak for det, jeg forsøger at arbejde videre med det


Svar #3
03. juni 2012 af kla08 (Slettet)

er v = pi/4 ? jeg aflæser fra enhedscirkelen, eller er jeg helt forkert på den?


Brugbart svar (1)

Svar #4
03. juni 2012 af peter lind

Det er korrekt


Svar #5
03. juni 2012 af kla08 (Slettet)

og r = √2 ? 

så vil løsningen jo være

z4 = √2 4 * exp(4*(pi/4)*i)


Brugbart svar (1)

Svar #6
03. juni 2012 af peter lind

√2 4 ikke √2 2 Du bør gennemføre multiplikationen inde i eksponentialfunktionen


Svar #7
03. juni 2012 af kla08 (Slettet)

Jep, jeg har netop også rettet det. 

 


Svar #8
03. juni 2012 af kla08 (Slettet)

z4 = √2 4 * exp(pi*i)

skal jeg gøre noget ved √2 4

 


Svar #9
03. juni 2012 af kla08 (Slettet)

Når jeg skal beregne z-4, hvordan gøre jeg det? 

er det z-4 = √2 -4 *exp(-pi*i) 


Brugbart svar (0)

Svar #10
03. juni 2012 af peter lind

#8 ja. det bør du gøre

#9 ja


Svar #11
03. juni 2012 af kla08 (Slettet)

der står så i c) 

skriv det komplekse tal z på polære form. 


Brugbart svar (0)

Svar #12
03. juni 2012 af Andersen11 (Slettet)

#11

Det z4 , der skal skrives på polær form, og det er næsten gjort i #8.


Svar #13
03. juni 2012 af kla08 (Slettet)

jeg er ikke med på det


Brugbart svar (0)

Svar #14
03. juni 2012 af peter lind

Du mangler blot at beregne √24


Brugbart svar (0)

Svar #15
03. juni 2012 af Andersen11 (Slettet)

#13

I #8 har du fundet

z4 = (√2)4 ·e = 4 · e = -4

Man har z = 1 + i , hvorved z2 = (1 + i)2 = 1 -1 +2i = 2i og dermed z4 = (2i)2 = -4 = 4·(-1) = 4·e , der er skrevet på formen r·e .


Svar #16
03. juni 2012 af kla08 (Slettet)

så svaret på c) er 

z4 = 2 * exp(pi*i)


Brugbart svar (0)

Svar #17
03. juni 2012 af peter lind

nej 4*eπ*i


Svar #18
03. juni 2012 af kla08 (Slettet)

hvorfor er 

4 · e = -4

 


Svar #19
03. juni 2012 af kla08 (Slettet)

hvorfor er

4 · e= -4


Brugbart svar (0)

Svar #20
03. juni 2012 af peter lind

eiπ = 1*(cos(π) +i*sin(π) ) = cos(π) = -1 . Det kan også nemt ses af enhedscirklen.


Forrige 1 2 Næste

Der er 21 svar til dette spørgsmål. Der vises 20 svar per side. Spørgsmålet kan besvares på den sidste side. Klik her for at gå til den sidste side.