Matematik

Hælp til at bestemme en ligning for planen alpha

03. juni 2012 af RealMadrid10 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Jeg har tre punkter: A(-1, 0, 1)    B(2,2,3) og C(-2,4,1)

 

1.Bestem en ligning for den plan alpha, som indholder punkterne A,B og C

 

2. Beregn arealet af trekant ABC 

 

Håber i kan hælpe mig, tak.


Brugbart svar (1)

Svar #1
03. juni 2012 af mathon

1.Bestem en ligning for den plan alpha, som indholder punkterne A,B og C

                                                       n = AB × AC

                       planligning               n AP = 0            P(x,y.z) er et vilkårligt punkt i planen
                                                      
    

 

2. Beregn arealet af trekant ABC


                                                       areal
                                                                      (1/2)·|n|


Svar #2
03. juni 2012 af RealMadrid10 (Slettet)

Super nu har jeg fundet min normalvektor, som lyder. n= AB x AC: (8,-2,14)      Skal jeg så nu prikke med AP altså et vilkårligt punkt ?      

 

Skal det forståes son her, a(X-X0)+b(Y-Yo)+c(Z-Z0)=0        ?

                                                                                                

                                                                                                


Skriv et svar til: Hælp til at bestemme en ligning for planen alpha

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.