Matematik

bestem en lignig for tangenten til cirklens punkt

03. juni 2012 af sara2011dk (Slettet)

hey jeg har brug for jers hjælp.

i planen er givet cirklen (x-1)2+(y-2)2= 25

bestem en ligning for tangenten til cirklen gennem punktet p.

 

Hvordan man gøre det og den del uden hjælpemidler

 

tak med forhånd


Brugbart svar (0)

Svar #1
03. juni 2012 af YesMe (Slettet)

Hvad er punkt p?

Du skal isolere y, der får du så 2 muligheder. Differencier, og bestem tangentligning.


Brugbart svar (0)

Svar #2
03. juni 2012 af NejTilSvampe

Hvis centrum er C , og du vil have en tangent i punktet P, så er normalvektoren til din tangent  CP.

Du har nu en normalvektor og et punkt til en linje, som du kan bruge til at lave en parameterfremstilling.


Brugbart svar (0)

Svar #3
03. juni 2012 af peter lind

Jeg går ud fra at du har koordinaterne til P

Find centrum for cirklen C. vektoren CP er normalvektor til linjen


Svar #4
03. juni 2012 af sara2011dk (Slettet)

p er ( 5,1 )


Brugbart svar (0)

Svar #5
03. juni 2012 af YesMe (Slettet)

#4

Det er enklere, hvis du benytter denne form,

y = ax + b, hvor a kan tages fra normalvektoren til linjen CP.


Brugbart svar (0)

Svar #6
03. juni 2012 af NejTilSvampe

#5 - der er heller ikke noget i vejen med

a(x-x0) + b(y-y0) = 0

hvor CP = <a,b> og  P =(x0,y0)

I din form skal du først finde "normalvektoren til normalvektoren" for at finde "a".


Skriv et svar til: bestem en lignig for tangenten til cirklens punkt

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.