Matematik

tangentligning :P hjælp søges

05. juni 2012 af kimiepiie (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hey alle friske mennesker derude! Håber i håber det godt!

Jeg sidder lige med en opgave, og har  glemt ALT om hvad der hedder tangentligning..

håber nogle kan hjælpe? :)

Opgave:

om en funktion f(x) oplyses at P(2.2) er et punkt på grafen for f(x)

samt at funktionen er en løsning til differentialligningen dy/dx -3y = x2

 

Ps. det er uden hjælpemidler :P 

på forhold danke!! Og hav det godt alle!


Brugbart svar (0)

Svar #1
05. juni 2012 af WHiP (Slettet)

Du bør omskrive differentialligningen dy/dx=3y+x2.

Brug her tangentens ligning y=f(x0)+f'(x0)(x-x0).

Benyt her at f(2)=2, og dy/dx=f'(x) til udregning.


Skriv et svar til: tangentligning :P hjælp søges

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.