Matematik

opgaver som ikke kan løses

05. juni 2012 af manee (Slettet) - Niveau: C-niveau

hej jeg sidder med to opgaver som jeg sipelthen ikke kan løse. Håber at i vil hjælpe:
reducere a^7*a^-2 /a^4

reducere a^5/(a^2)^3


Brugbart svar (0)

Svar #1
05. juni 2012 af Andreww (Slettet)

Du skal have fat i potensregnereglerne:

an . ab = an+b

an / ab = an-b

(an)b = an·b


Brugbart svar (0)

Svar #2
05. juni 2012 af NejTilSvampe

Og  

(a^p)^q = a^(p*q)


Svar #3
05. juni 2012 af manee (Slettet)

kan du ikke prøve at vise det med tallene.. ?


Brugbart svar (0)

Svar #4
05. juni 2012 af Andreww (Slettet)

a^7*a^-2 /a^4

a7 . a-2  /  a4  =  a7+(-2) / a4  = a7+(-2)-4 =  ?

Prøv med ovestående regler.


Skriv et svar til: opgaver som ikke kan løses

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.