Matematik

To linjer l og m

06. juni 2012 af hannemawer (Slettet)

Hej, håber virkelig, at de er nogen som kan hjælpe mig! På forhånd tak!

Opgaven lyder:

To linjer l og m er givet ved ligningerne:

l : x + 2y = 3
m : 4x + 5y = 6

a) Bestem koordinaterne til linjernes skringspunkt. (Vink: De to ligninger med to ubekendte.)
b) Bestem den spidse vinkel mellem de to linjer. (Vink: Bestem normalvektorer og bestem vinklen mellem
dem.)
c) Indtegn de to linjer i et passende koordinatsystem i TI-Nspire (man kan fx indtaste forskriften som
zeros(1*x+2*y-3,y) i grafmenuen, men det skal i sa fald ledsages af en forklaring af hvad TI-Nspire
gr). Marker linjernes skringspunkt og den spidse vinkel mellem dem. (Brug figuren til at tjekke at du
har regnet rigtigt.)

 


Brugbart svar (1)

Svar #1
06. juni 2012 af mathon

 

        I:    x + 2y = 3                                    I multipliceres med -4 og kaldes III
        II :  4x + 5y = 6

        III:  -4x - 8y = -12                                   
        II :   4x + 5y = 6
                                 II og III adderes

                      -3y = -6
                         y = 2                                som indsat i   I:    x + 2y = 3  giver

             x + 2·2 = 3
             x = -1

   skæringspunkt
                                     S(xo,yo) = (-1,2)

 

 

        l : x + 2y = 3                  har normalvektor nl = [1,2]         |nl| = √(5)
       m : 4x + 5y = 6               har normalvektor n2 = [4,5]        |n2| = √(41)

 


Svar #2
06. juni 2012 af hannemawer (Slettet)

Mange tusinde tak, kan godt se hvad jeg gjorde forkert nu!


Skriv et svar til: To linjer l og m

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.