Matematik

Forklar potensfunktioner

06. juni 2012 af hurlumhey (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej. Har fået en opgave i matematik som lyder: Forklar om potensfunktioner.

Ved ikke lige helt hvordan man skal forklare det, men har indtil videre skrevet Funktioner som x2, x3 og x-1 kaldes potensfunktioner, fordi den uafhængige variabel x opløftes til en potens.

Men det kan vel ikke være det hele? - håber i kan hjælpe mig med at få skrevet lidt mere.

På forhånd tak :-)


Brugbart svar (0)

Svar #1
06. juni 2012 af wsimonp (Slettet)

Jeg har nogle noter her u kan få;)

Hvad er a og b i en potensfunktion?
a= Er hældningen - aftagende? Stigende?
b= Hvor punkter er når x=1


Brugbart svar (0)

Svar #2
06. juni 2012 af Andersen11 (Slettet)

En potensfunktion har formen f(x) = b · xa .

#1 -- Man kan ikke kalde a for hældningen. Man kunne kalde a for potensfunktionens mægtighed.

Når a < 0, er funktionen aftagende for x > 0 . Når a > 0, er funktionen voksende for x > 0.


Skriv et svar til: Forklar potensfunktioner

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.