Kemi

Aktuelle koncentration af hydroxid-ionen

06. juni 2012 af maria198 (Slettet) - Niveau: C-niveau

pH i en bariumhydroxid-opløsning er målt til 11,3

d) Beregn den aktuelle koncentration af hydroxid-ionen

 

Jeg aner ikke hvordan jeg udregner den aktuelle koncentration ud fra pH????

Nogen der kan hjælpe?? - TAK


Brugbart svar (0)

Svar #1
06. juni 2012 af KemiskeKetty (Slettet)

pH = -log(csyre)

og 

pOH = -log(cbase)

og

pH + pOH = 14

 

var det nok hjælp? 


Svar #2
06. juni 2012 af maria198 (Slettet)

Nej.. :-/

[OH-] = mol(OH-) / V

Men jeg ved ikke hvordan jeg finder mol eller volumen ud fra pH?


Brugbart svar (0)

Svar #3
07. juni 2012 af KemiskeKetty (Slettet)

Ba(OH)2 opløses i vand og giver pH = 11,3 

 

Da pH + pOH = 14, må pOH = 14-11,3 = 2,7

cbase = [OH-]

Dermed kan du beregne [OH-] = 10-pOH = 10-2,7 = 0,00200M = 2,00*10-3M hydroxid

 

... hvis du var interesseret i den formelle koncentration af bariumhydroxid, så ville det være 0,00100M, fordi der er 2 hydroxid i hver formelenhed bariumhydroxid. 

Gav det mening nu?


Svar #4
07. juni 2012 af maria198 (Slettet)

Tak - Det gav mening!


Skriv et svar til: Aktuelle koncentration af hydroxid-ionen

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.