Matematik

2. gradsligning (finde a,b og c)

07. juni 2012 af wannabeekid (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej

 

Jeg har nogenlunde fundet ud af at udregne 2.gradsligninger, men kan ikke finde a,b og c:

x^2 +x − 12=0.

 


Brugbart svar (1)

Svar #1
07. juni 2012 af Andersen11 (Slettet)

Koefficienten a er koefficienten til leddet med x2 . Man skal her forestille sig en faktor 1 foran x2 ; den skrives normalt ikke. Tilsvarende er b koefficienten til leddet med x. Også her skal man forestille sig en faktor 1 foran x. Endelig er c det konstante led, her -12. Altså

a = 1 , b = 1, c = -12 .


Svar #2
07. juni 2012 af wannabeekid (Slettet)

ok tak for svaret. Det var også det jeg gik ud fra, men så for jeg vidst de forkerte resultater til sidst :(

jeg fik det til x= 3 eller -4


Brugbart svar (0)

Svar #3
07. juni 2012 af Andersen11 (Slettet)

#2

Man faktoriserer polynomiet til

x2 + x -12 = (x+4)(x-3) = 0

hvoraf man aflæser netop de to rødder, som du også har fundet.


Svar #4
07. juni 2012 af wannabeekid (Slettet)

Altså det vil sige , at jeg har fundet frem til de 2 rigtige rødder?


Brugbart svar (0)

Svar #5
07. juni 2012 af Andersen11 (Slettet)

#4

Ja, det er korrekt. Du kan selv gøre prøve ved at indsætte hver rod i den oprindelige ligning.


Skriv et svar til: 2. gradsligning (finde a,b og c)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.