Kemi

Kemi A hjælp, stofmængdekoncentration

07. juni 2012 af Ismail1992 (Slettet) - Niveau: A-niveau

a) Bestem stofmængdekoncentrationen af propensyre i den vandige opløsning af acrylsyre?

Data tilstede:

Koncentrationen af acrylsyre i en vandig opløsning bestemmes ved en titrering.5,00 mL af opløsningen titrerees med en 0,200 M natriumhydroxidopløsning.i ækvavilens punktet aflæses volumenet af tilsat natrium--''-- til 16,0 mL pg pH måles til 8,72

c(A)=(n(A))/V formlen er sikkert den her, men hvordan skal jeg sætte tallene ind?


Brugbart svar (0)

Svar #1
07. juni 2012 af mathon

                                                          C2H3COOH   +   OH-   --->   C2H3COO-   +   H2O
ækvivalente stofmængder i mol:                            1                 1

 

 

         titerligning
                                                    ns      =                nb
                                         (0,005 L)·cs  = (0,016 L)·(0,200 M)

                                         cs = ((0,016 L) / (0,005 L)) · (0,200 M) = 0,640 M


Svar #2
07. juni 2012 af Ismail1992 (Slettet)

Tusinde TAK!


Brugbart svar (5)

Svar #3
07. juni 2012 af FrkTastefejl (Slettet)

Det er fra eksamensopgaven idag!! Du har snydt jo!


Brugbart svar (0)

Svar #4
12. marts 2013 af ameli (Slettet)

hej! er der nogle der har løst 1b i samme sæt? 


Skriv et svar til: Kemi A hjælp, stofmængdekoncentration

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.