Matematik

Maple-mennesker?? Sørger hjælp!! :D

07. juni 2012 af andreakristensen (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hvorfor kan jeg ikke få dette til, at virke!! Det provokerer mig grænseløst...

jeg skal finde en forskrift, og skal bruge dsolve: 

I en model for udviklingen af en bestemt type kræftsvulst er antallet af kræftceller ne
funktion af tiden, der opfylder differentialligningen dN/dt = 0.82*0.88*N

Hvor N er antallet af kræftceller (målt i mio) til tidspunktet t (målt i døgn). 

Det oplyses, at n(10) = 266

2) BESTEM EN FORSKRIFT for N(t)

 

håber nogle kan vise mig den rette måde at skrive det op på!


Svar #2
07. juni 2012 af andreakristensen (Slettet)

Jeg synes bare det er svært, at finde rundt i og forvirrende når det står på engelsk... 

 

 


Svar #3
07. juni 2012 af andreakristensen (Slettet)

Så det hjælper mig ikke rigtigt


Brugbart svar (0)

Svar #4
07. juni 2012 af nielsenHTX

#2 øvelse gør mester

i maple skrives

dsolve(diff(N(t), t) = .82*.88^t*N(t))

vil du have at maple skal finde konstanten også skrives

dsolve({N(10) = 266, diff(N(t), t) = .82*.88^t*N(t)})     bemærk { }


Skriv et svar til: Maple-mennesker?? Sørger hjælp!! :D

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.