Matematik

Vektorer

07. juni 2012 af xxx007xxx (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej!

Det kunne være rart med lidt hjælp til denne opgave

 

I et koordinatsysstem er to vektorer givet ved 

a vektor = (2 over t)    &      b vektor = (-3 over 4)

Bestem t, så vektorerne a vektor og b vektor er ortogonale

 

På forhånd tak! 


Brugbart svar (0)

Svar #1
07. juni 2012 af peter lind

Hvis a og b er ortogonale er a·b = 0


Svar #2
07. juni 2012 af xxx007xxx (Slettet)

Og så finder man t ved at gange med et passende tal?


Brugbart svar (0)

Svar #3
07. juni 2012 af peter lind

Reglen i #1 giver en ligning i t, som du må løse


Brugbart svar (0)

Svar #4
07. juni 2012 af SuneChr

# 2

Nej, du finder t ved at løse ligningen

ab = 0   ⇔   2·(- 3) + t·4  =  0

 


Svar #5
07. juni 2012 af xxx007xxx (Slettet)

Så får jeg en ligning der hedder

 

a vektor * b vektor = 2*(-3)+t*4

                                 = -6+4t 

 

Er det korrekt? Hvordan isolerer jeg så t?

6/4=t

eller?


Brugbart svar (0)

Svar #6
07. juni 2012 af peter lind

Nej. Se hvad der står i #5 højre side skal være 0


Svar #7
07. juni 2012 af xxx007xxx (Slettet)

Nåh havde ikke set svar #4, nu forstår jeg det! Tusind tak for hjælpen!:D


Skriv et svar til: Vektorer

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.