Matematik

finde eksponentiel formel udfra tabel

07. juni 2012 af wannabeekid (Slettet) - Niveau: C-niveau

perioden 1999-2009.
År       1999            2000      2001     2002          2003       2004    2005     2006      2007      2008    2009
Udgift
mia. $ 1,44            1,56       1,64       1,82            2,04       2,17      2,43       2,62      2,85       3,30      3,49
I en model kan udviklingen beskrives ved
y =b⋅ ax ,
hvor y er den årlige udgift (målt i mia. $), og x er antal år efter 1999.
a) Benyt tabellens data til at bestemme a og b.

 

Hvordan skal man regne den?

 

Jeg har prøvet at tage punkt 1999,1,44      2005,2,43

 

hvor jeg fik a= 1,00303

                   b= 0,003403

 

Hvis jeg så tager 2 andre punkter for jeg et andet resultat: 2000,1,56          2007,2,85

 

hvor a giver = 1,00271


Brugbart svar (0)

Svar #1
07. juni 2012 af Andersen11 (Slettet)

Man skal lave regression med en eksponentiel model på tabellens data. For årene skal man benytte x-værdierne 0, 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10 .


Svar #2
07. juni 2012 af wannabeekid (Slettet)

altså man skal få computeren/excel til at lave regressionen ?


Brugbart svar (0)

Svar #3
07. juni 2012 af Andersen11 (Slettet)

#2

Ja, det er en god ide.


Svar #4
07. juni 2012 af wannabeekid (Slettet)

ok tak for svaret :-)


Skriv et svar til: finde eksponentiel formel udfra tabel

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.