Studievejledning

Fuldt pensum

08. juni 2012 af Sjursen123 (Slettet)

Hej,

 

jeg har pga. mit skriftlige fravær, været nød til at komme op i fuldt pensum, hvilket jeg skam har det fint med. Men da jeg har 13 eksamerner og skulle op i, er det svært og forberede sig til hver eksamen. Mit problem ligger i, at da eksamenerne blev oplyst, blev der kun oplyst 12 eksamer, hvor dansk mundtlig manglede. Eftersom at jeg havde kontaktet vejlederen, blev dansk så senere oplyst på en torsdag, det eneste problem ved dette er, at om torsdagen har jeg så Religion om morgenen og dansk om middagen + oldtidskundskab om fredagen. Er det overhovedet muligt at forberede sig til hvert fag? Det virker bare lidt for "uretfærdigt" for mit vedkommende, men jeg er måske ikke den rigtige til at bedømme? Alt jeg ved er at skolen har taget fejl før, hvad mener I om dette?

 

Mvh


Brugbart svar (2)

Svar #1
09. juni 2012 af ThymsB (Slettet)

Det lyder ikke rimeligt at du skal op i to eksamener samme dag, men jeg kender ikke reglerne på området. Prøv at søge information om regler for at gå til eksamen på "Særlige Vilkår", som det vist kaldes idag.


Brugbart svar (2)

Svar #2
09. juni 2012 af NejTilSvampe

Jeg var selv oppe i fuld pensum. Mht. religion og oldtidskundskab kunne jeg nå at læse dem op dagen før jeg skulle op. I old fik 10 og var jeg faktisk skuffet fordi jeg følte jeg dummede mig under eksamen. Så det kan sagtens lade sig gøre at læse op til C-niveau fagene på relativ kort tid. Bare sørg for at du får fat i en god studiegruppe!

Mht. dansk, det er rigtig svært at læse op til, så det skal du begynde med i god tid.

Mht. om det er retfærdigt eller ej, har jeg faktisk ikke nogen holdning til i nogen af retningerne.

Men der er nok ikke så meget du kan gøre ved det nu, så bare gør dit bedste og lad vær med at tænke så meget over det.


Svar #3
09. juni 2012 af Sjursen123 (Slettet)

Kommentar til #2

Jeg har skam prøvet og forberede mig til eksamen en dag før, men med 3 eksamener på 2 dage, dvs. lige efter hinanden, det virker alt for uoverskueligt. Og jeg har skam styr på noter og pensum. Men du har nok ret, det er nok ikke andet at gøre end at holde sine tanker for sig selv.

 

mvh


Brugbart svar (2)

Svar #4
09. juni 2012 af NejTilSvampe

#3 - det var skam heller ikke ment sådan at du skulle stræbe efter at gøre det på så kort tid som muligt. Det var bare for at forsikre dig om at det stadig kan lade sig gøre, uanset hvor tidspresset du føler dig. Men det kræver jo at du knokler ;)


Brugbart svar (1)

Svar #5
10. juni 2012 af Nilletøz (Slettet)

Som jeg husker eksaminer i gymnasiet, så har man da altid forberedelsestid som en del af sin eksamen - er det lavet om?  

 Jeg brugte som regel læseferien på at sætte mine noter i system og lige skimme dem igennem, hvis jeg fandt faget svært, for jeg vidste alligevel aldrig, hvad jeg kom ind og trak af emne/tekst. Så jeg ville hellere bruge tiden på at have struktureret mig godt, så jeg kunne bruge forberedelsestiden fornuftigt. 

Men jeg har så også altid haft en ret god hukommelse, så repetitation har aldrig fyldt ret meget, før lærerseminariet. (på lærerseminariet findes der ingen mundtlige eksaminer med forberedelsestid, og det forventes, at du kan snakke ud over det gennemgåede i timerne).

 


Brugbart svar (2)

Svar #6
13. juni 2012 af LukasPedersen (Slettet)

#5 Det kommer an på hvordan eksamensformen er. Nogle fag har du f.eks. en opgave du skal ind og forsvare, andre trækker du en tekst, nogle spørgsmål, eller noget andet.


Skriv et svar til: Fuldt pensum

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.