Matematik

Defferentialkvotienten for en lineær funktion

08. juni 2012 af SoephSopeh (Slettet) - Niveau: B-niveau

Heeej...  Jeg skal snart til eksamen, og på mit eksamensspørgsmål har jeg et spørgsmål der lyder således:

 

Redegør for differentialkvotienten for en lineære funktion.

Ved simpelthen ikke hvordan jeg skal gribe spørgmsålet ind:(

HJÆLPPP::: ! 


Brugbart svar (0)

Svar #1
08. juni 2012 af Tyrael (Slettet)

Du skal starte med at bevise det. Benyt dig af tretrinsreglen. Hvis du ikke forstår det, må du gerne spørge igen. :-)

 


Brugbart svar (0)

Svar #2
08. juni 2012 af Andersen11 (Slettet)

Benyt tre-trinsreglen til at vise, at en lineær funktion f(x) = ax + b er differentiabel i ethvert punkt x0 med differentialkvotienten f '(x0) = a .


Brugbart svar (0)

Svar #3
10. juni 2012 af Tyrael (Slettet)

1) Δf(h) = f(x0+h)-f(x0) = a(x0+h)+b-(ax0+b)

2) (Δf(h))/h = (f(x0+h)-f(x0))/h = (ax0+ah+b-ax0-b)/h = (ah)/h = a

3) lim(a) = a
    h→0

 

 

 


Svar #4
11. juni 2012 af SoephSopeh (Slettet)

Tak skal i have stor hjælp :) 


Skriv et svar til: Defferentialkvotienten for en lineær funktion

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.