Kemi

Titrering af eddikesyre

09. juni 2012 af alog (Slettet) - Niveau: B-niveau

Jeg sidder fast i dette:

På titrerkurven er der 3 områder:

Ved NaOH = 0 mL - kun syre 

Ved NaOH = 10 mL - pufferområdet. Det er vel CH3COOH og CH3COO-  der er det korresponderende syre-basepar ikke? Men hvad med NaOH? 

Ved NaOH = 20 mL kun base - men er det NaOH eller CH3COO- ? Oh vilken formel skal jeg bruge for at beregne pH i dette område. 

Hvorfor er det, at pKs = PH i halvækvivalenspunktet?

 

Og sidst men ikke mindst: Jeg skal til eksamen på mandag... Så er der en rar person herinde der kan fortælle lidt om HVOR svær kemi B eksamen? 

 

 


Brugbart svar (1)

Svar #1
10. juni 2012 af studienord (Slettet)

Der findes ikke den bestemte koncentration af NaOH


Brugbart svar (1)

Svar #2
10. juni 2012 af studienord (Slettet)

Men ved NaOH= O mL : beregnes ved pH til syre formel

ved NaOH = 10 mL :pufferområdet : Det er jo udelukende eddikesyre og acetat.

ved NaOH = 20 mL : det er NaOH 


Brugbart svar (0)

Svar #3
10. juni 2012 af Philsegut (Slettet)

pKs er lig pH ved "halvækvivalenspunktet", da deres stofmængder er lig hinanden ved dette punkt, altså n_NaOH = n_CH3COOH. Hvis du indsætter den i pufferligningen, pH=pKs + (log(n_b  /   n_s)), så får du log(1), som er lig 0, ergo står der kun pKs tilbage


Brugbart svar (0)

Svar #4
10. juni 2012 af Hiphopopotomus (Slettet)

Hvorfor er de stofmængder lig hinanden?

Man skulle da tro, at det først var i ækvavilenspunktet, at de to stofmængder var lig hinanden


Skriv et svar til: Titrering af eddikesyre

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.