Matematik

Rentes rentes

09. juni 2012 af agre (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej.

Er der nogen der kan hjælpe mig med denne opgave.

Hvor stort et beløb kan du låne, når du betaler en ydelse på 350 kr pr mdr - og renten er 0,6% pr mdr i 5 år.

Hvis I vil vise hvordan i kommer frem til resultatet vil det være en stor hjælp.

 


Brugbart svar (0)

Svar #1
09. juni 2012 af linezzdk (Slettet)

350*(1+0,6)^(12*5) = 501,126


Brugbart svar (0)

Svar #2
09. juni 2012 af linezzdk (Slettet)

Kunne svaret bruges?


Brugbart svar (0)

Svar #3
09. juni 2012 af nielsenHTX

#1 er nu ikke korrekt

der indbetales 350kr hver måned

du skal have fat i Annuitetsfromlen

G er Hovedstol (det fulde beløb, for lånet)

r er  Rentefod (renten på lånet, pr. termin)

n er Terminer (antal gange der skal betales af på lånet)

Y er Ydelse (Beløb, som skal betales, pr. termin)

G=(y(1-(1+)-n)/r  

husk at renten skal skrives som decimaltal


Brugbart svar (0)

Svar #4
10. juni 2012 af Krabasken (Slettet)

G = y / r  * (1 - (1+r)-n) =

350 / (0,006) * (1 - 1,006-60) =

350 / 0,006 * (0,30157278 =

17591,75 kr.

;-)


Svar #5
10. juni 2012 af agre (Slettet)

Super.... Tak for hjælpen. Det gjorde det hele lidt letter for mig at se hvad det er der sker i opgaven, når der fremgangsmåde med og hvad formel det var jeg skal bruge i de andre stykker.


Skriv et svar til: Rentes rentes

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.