Matematik

% regning - Hjælp - opgave til imorgen :)

31. august 2005 af KristianA (Slettet)
To Personer A og B skal dele en kapital således. At A får 3.500 kr. og B får 42% af kapitalen.
HVor meget får B

Er helt lost i den opgave..
nogle der kunne hjælpe med at læse den ?

Brugbart svar (0)

Svar #1
31. august 2005 af vusk (Slettet)

kapitalen = 100%

A får så: 100-42% = 58%

altså er 3500kr. = 58%.

1% af kapitalen = 3500/58%= 60,34482759kr./%

B får derfor: 42% * 60,34482759kr./% = 2534,48759 kr!!

Brugbart svar (0)

Svar #2
31. august 2005 af Aalborg (Slettet)

B får: 0,42 * 3.500 = 1.470 kr.

Brugbart svar (0)

Svar #3
31. august 2005 af Waterhouse (Slettet)

Hvis B får 42%, må A få 100-42=58%.

Hvis vi kalder hele kapitalen for K, ved vi at

K*0,58 = 3500.

Så kan du finde K, og derfra finde B's andel.

Brugbart svar (0)

Svar #4
31. august 2005 af Waterhouse (Slettet)

2# er forkert

Svar #5
31. august 2005 af KristianA (Slettet)

Det kan jo ikke passe for Det du tager 1% af er de 58% og ikke de 100% :/

Brugbart svar (0)

Svar #6
31. august 2005 af Aalborg (Slettet)

Ja. Fandt jeg også lige ud af, da jeg læste opgaven igen. UNDSKYLD :]

Svar #7
31. august 2005 af KristianA (Slettet)

Tak for hjælpen WAterhouse... var sku lækkert med det hint :D

Brugbart svar (0)

Svar #8
31. august 2005 af vusk (Slettet)

#2 er ikke forkert skulle jeg da mene....men anyway, så glem den...

Brugbart svar (0)

Svar #9
31. august 2005 af IBM (Slettet)

#2 er forkert; #1 er korrekt.

Brugbart svar (0)

Svar #10
31. august 2005 af vusk (Slettet)

nåårh...min fejl!! troede at det vr mig som havde skrevet indlæg #2 og kunne derfor ikke forstå at det var forkert, da jeg beskrev præcis sammen udregningsmodel som Waterhouse

Skriv et svar til: % regning - Hjælp - opgave til imorgen :)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.