Debat

at holde sit studenterbevis åben??

11. juni 2012 af hejY

hej

jeg vil rigtig gerne læse medcin, da det er min storre drøm, men desværre har jeg ikke snitet til det. men jeg har hørt at man kan holde sit eksamensbevis åben. er der nogen der gider at forklare mig vad det går ud på. er helt blank

 

på forhånd tak :)


Brugbart svar (1)

Svar #1
11. juni 2012 af ThymsB (Slettet)

Jeg kan da prøve. Går du i 3.g?

Idéen er at man undgår at tage alle sine eksamener, således at man ikke bliver student i det år, hvor man ellers ville afslutte sin gymnasieuddannelse. I stedet framelder man sig én eksamen, således at man ikke har afsluttet alle sine fag. Dernæst færdiggør man sin uddannelse på HF, og tager de fag om, hvor man  har brug for og forventer at kunne få en højere karakter. Dermed kan du gemme de karakterer, som du er tilfreds med, og udskifte de, som du har brug for at forbedre. Det betyder dog, at du ikke vil blive student sammen med dine nuværende klassekammerater. 

/Thomas
 


Svar #2
11. juni 2012 af hejY

det tager altså et år ekstra ikk? og kan man selv vælge de fag man vil tag og vælge hvilken karakter (altså den nye eller gamle)?


Brugbart svar (1)

Svar #3
11. juni 2012 af ThymsB (Slettet)

Jo, det vil som minimum tage et år ekstra. Alt efter hvor mange fag du vil "læse om".

Det sidste spørgsmål er du nødt til lige at tage lidt tid til at formulere på en mere forståelig måde for andre :-)

/Thomas


Svar #4
12. juni 2012 af hejY

når ok.

jeg mener når man har fået en karakter i stx 3g (fx så har man fået 7 engelsk mundtligt) og derfter vælger at beholde sit eksamensbevis åben, og derefter tager faget engelsk om. når man så får en ny karakter (fx 4 engelsk mundtligt), kan man så vælge at beholde 7 talet som sin engelsk karakter, eller erstater det nye 4 engelsk karakteren ??

håber det er forståeligt :)


Brugbart svar (1)

Svar #5
12. juni 2012 af ThymsB (Slettet)

Det er forresten muligt at du kan gøre det på et halvt år, hvis du kan få tilrettelagt halvårlige forløb, eksempelvis gennem flex-forløb.

Her går det hen og bliver tricky, og der kan jeg ikke give dig et præcist svar. Jeg tror at reglerne er, at man skal søge merit ved starten af et begyndt uddannelsesforløb. Hvis det er tilfældet, vil du umiddelbart skulle vælge fra starten af, hvilke fag du vil "satse på". Jeg vil dog opfordre dig til at opsøge en studievejleder, på det lokale VUC, hvor du vil skulle tage de ekstra fag, for at få et mere sikkert svar.

Læs i øvrigt "Meritbekendtgørelsen" som danner baggrund for dine muligheder for at overføre karakterer. Direkte link: https://www.retsinformation.dk/forms/R0710.aspx?id=135800

Held og lykke med det, hvis du vælger at afprøve det. Du er velkommen til at skrive igen.

/Thomas


Brugbart svar (1)

Svar #6
24. juni 2012 af ChristopherGrandjean

Der er altid den mulighed at søge ind på kvote 2 også. I odense ved jeg, at de tage mange ind på kvote 2.


Skriv et svar til: at holde sit studenterbevis åben??

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.