Matematik

lineære funktion ( hjælp)!!

11. juni 2012 af kubra12 (Slettet) - Niveau: B-niveau

I forbindelse med din redegørelse skal du komme ind på, hvordan man ud fra to kendte punkter og kan bestemme forskriften for en lineær funktion.

 

punkterne er (x1,y1)   og (x2,y2)

 

 

hvad skal jeg gøre


Brugbart svar (2)

Svar #1
11. juni 2012 af Jerslev (Slettet)

#0: Du kan seriøst ikke mene, at du har problemer med det spørgsmål på B-niveau...


Brugbart svar (1)

Svar #2
11. juni 2012 af Nilletøz (Slettet)

Tegn et koordinatsystem med aksene x og y. Indsæt to tilfældige punkter og kald dem (x1,y1) og (x2,y2). Tegn en lige streg imellem dem og lad den skære y-aksen. 

Overvej hvad du nu ved om linærefunktioner. Hint: Den ser sådan her ud y=ax+b

Hvordan finder du normalt a og b? Kan du beskrive det ud fra din tegning? 


Brugbart svar (1)

Svar #3
11. juni 2012 af dikkelmikkel (Slettet)

Du kan bestemme a i y=ax+b fra:

a = (y2-y1)/(x2-x1),

Så kan du sætte ind i linjens ligning for at finde b:

y-y0 = a(x-x0)  =>  y-y0 = a(x-x0)

Hvor (x0,y0) er enten (x1,y1) eller (x2,y2)

Så:  y = ax-ax0+y0 =>  b = -ax0+y0

Så har du bestemt det ukendte.


Svar #4
11. juni 2012 af kubra12 (Slettet)

jerslev .. Det ikke fordi jeg ikke kan finde ud af det men fordi jeg ikke forstår det. og vis du ikke har noget at foretage dig så lad med at skriv tak !


Brugbart svar (1)

Svar #5
11. juni 2012 af Tyrael (Slettet)

Lineær funktion f(x) = ax+b el.y = ac+b alt efter, hvad man foretrækker. 

Givet to punkter (x2,y2) og (x1,y1).

Der haves nu to ligninger

y2 = ax2+b

y1 = ax1+b


De trækkes fra hinanden

y2-y1 = ax2+b-(ax1+b)

y2-y1 = ax2+b-ax1-b            (minusparentesen ophæves)

y2-y= a(x2-x1)                  (b'erne udlignes, a er fælles faktor og sættes uden for en parentes)

a = (y2-y1)/(x2-x1)

Find selv b ved at isolere b i y = ax+b. 


Brugbart svar (1)

Svar #6
11. juni 2012 af Jerslev (Slettet)

#4: Så må du jo benytte din bog. Din matematikbog kan med garanti give dig svaret på, hvordan man finder forskriften ud fra to punkter.

Det er din egen opgave at lave det til en struktureret fremlæggelse.

Forresten hedder det "hvis".


Svar #7
11. juni 2012 af kubra12 (Slettet)

Ved du hvad, nogen har det svært ved det  i forhold til andre. Fordi du føler dig smart til at forstå så betyder det ikke alle gøre


Brugbart svar (1)

Svar #8
11. juni 2012 af Jerslev (Slettet)

#7: Der er ingen grund til at blive ophidset. Min pointe var blot, at dit #0 fremstår som om, du har problemer med den fagfaglige del (altså hvordan man benytter to punkter til at finde forskriften - læg mærke til, at det også er de eneste svar, du indtil videre har fået). Ikke med hvordan du skal præsentere det.

Hvis du har fagfaglige problemer med spørgsmålet er det nok i sidste ende bedst, at du rådfører dig med din bog. Spørgsmålet er så elementært, at manglende forståelse her kun giver problemer i sidste ende. Man skal kravle, før man kan gå.


Skriv et svar til: lineære funktion ( hjælp)!!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.