Matematik

matematik A - mundtlig - differentialregning

11. juni 2012 af Sansen (Slettet) - Niveau: A-niveau

Har et andet spørgsmål også indenfor differentialregning som jeg har problemer med, da jeg ikke rigtig har kunne finde ud af det tidligere.

spørgsmålet lyder:

Gør rede for begrebet differentialkvotient. Gør rede for sammenhængen mellem monotonifoholdene for en differentiabel funktion f og fortegnet for f '.


Brugbart svar (0)

Svar #1
11. juni 2012 af Andersen11 (Slettet)


Svar #2
12. juni 2012 af Sansen (Slettet)

Begrebet differentialkvotient

Differentialkvotienten bruges til at finde monotoniforholdet

 

Sammengængen mellem montoniforholdene for en differntiabel funktion f og fortegnet for f '

1)Tangenthældningen til en graf for en funktion f(x) er 0 når f ' (x) = 0 (differentialkvotient=0)

2)Fortegnet for f ' (x) (differentialkvotienten) afgør jo om dens stamfunktion (f(x) ) vokser eller aftager, altså

3)monotoniforholdene er bestemt fra nulpunkter og fortegn for differentialkvotienten.

4)Så det her kræver at forstå tangent(hældningen) og dens relation til grafen den er tangent for.

5) Samtidig skal man vide at differentialkvotienten i et punkt x = x0  ( f '(x0) )  er tangenthældningen i x=x0


-Synes ikke rigtig der bliver defineret præcis hvad differentialkvotient er, differential kvotienen er f '(x) hvis jeg har forstået det korrekt. Og den er lig med nul gælder 1). Dens fortegn afgør om dens stamfunktion vokser eller aftager. Og det er ligesom 3) som kobler differentiakvotienten og monotoni.

Men hvad menes der så med i min opgave når der står: for en differntiabel funktion f og fortegnet for f '

 


Brugbart svar (0)

Svar #3
12. juni 2012 af Andersen11 (Slettet)

Når man skal gøre rede for begrebet differentialkvotient, bør man starte med tre-trinsreglen for definitionen af differentiabilitet.

Fortegnet for f ' viser, om funktionen f er voksende eller aftagende:

f '(x) > 0 ⇒ f(x) er voksende i x

f '(x) < 0 ⇒ f(x) er aftagende i x


Svar #4
12. juni 2012 af Sansen (Slettet)

Hvad viser fortegnet for f så? når fortegnet for f ' viser om funktionene er voksenede eller aftagende?


Brugbart svar (0)

Svar #5
12. juni 2012 af Andersen11 (Slettet)

#4

Fortegnet for f selv viser, om dens graf er over eller under x-aksen.


Skriv et svar til: matematik A - mundtlig - differentialregning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.