Matematik

eksponentiel funktion

12. juni 2012 af thaarup83 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Jeg har fået stillet eksamens opgaven.

 

givet eksponenentielfunktion f(x)=a^x

vis hva. 3 trinsreglen at differentialkvotienten kan skrives som f`(x)=a^x*f`(0)

Hvordan griber jeg det an?

er det påstået ikke forkert?


Brugbart svar (1)

Svar #1
12. juni 2012 af Andersen11 (Slettet)

Det er korrekt, at f '(x) = ax·f '(0) .

Opskriv differenskvotienten for funktionen f(x) = ax ud fra punktet x  med tilvækst h , dvs

(f(x+h) - f(h)) / h = (ax+h - ax) / h = ax · (ah - 1) / h .

Faktoren (ah -1) / h genkendes som differenskvotienten for funktionen f(x) ud fra x0 = 0 med tilvækst h, så hvis funktionen er differentiabel i 0 , vil denne faktor så gå mod f '(0) for h gående mod 0.

 


Svar #2
12. juni 2012 af thaarup83 (Slettet)

mange tak for svaret jeg vil lige kigge på det igen nu


Svar #3
12. juni 2012 af thaarup83 (Slettet)

skal det ikke hedde ((f(x+h)-f(x))/h     ?


Brugbart svar (0)

Svar #4
12. juni 2012 af Andersen11 (Slettet)

#3

Jo, det har du helt ret i. Der er en tastefejl i #1. Godt set!


Svar #5
12. juni 2012 af thaarup83 (Slettet)

ok så giver det mening tusind tak for hjælpen


Svar #6
12. juni 2012 af thaarup83 (Slettet)

hvor bliver ln(a) egentlig af


Brugbart svar (0)

Svar #7
12. juni 2012 af Andersen11 (Slettet)

#6

Den var der ikke brug for her.


Svar #8
12. juni 2012 af thaarup83 (Slettet)

ok men siger reglen ikke f(x)=a^x       f`(x)=a^x*ln(a)


Brugbart svar (1)

Svar #9
12. juni 2012 af Andersen11 (Slettet)

#8

Jo, det er korrekt. Deraf kan du så se, hvad f '(0) er lig med.


Svar #10
12. juni 2012 af thaarup83 (Slettet)

ahh nu forstår jeg endnu engang tak


Skriv et svar til: eksponentiel funktion

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.