Matematik

løs ligningen

01. september 2005 af jClausen (Slettet)
jeg er gået hen og blevet glemsom gennem ferie så kan ikke engang lave mellemregninger for den her

log(2x+3)-log(x)=1

facit er x=3/8

Brugbart svar (0)

Svar #1
01. september 2005 af Waterhouse (Slettet)

Logaritmereglerne:

log(a)-log(b) = log(a/b)

Derfor:

log(2x+3)-log(x)=1
<=>
log(2x+3/x)=1

Fortsæt selv.


Svar #2
01. september 2005 af jClausen (Slettet)

mange tak har den nu :D

Brugbart svar (0)

Svar #3
01. september 2005 af Dominik Hasek (Slettet)

#1: Du er vist lige hurtig nok:

log(2x+3)-log(x) = log((2x+3)/x) = log(2+3/x).

Brugbart svar (0)

Svar #4
01. september 2005 af Duffy

log(2x+3)-log(x) = 1

log((2x+3)/x) = 1

log(2+3/x) = 1

2+3/x = 10

3/x = 8

x = 3/8



Duffy

Brugbart svar (0)

Svar #5
01. september 2005 af Dominik Hasek (Slettet)

#4: Jo, jo, men du skrev bare log(2x+3/x) i #1. Det var såmænd kun det!

Brugbart svar (0)

Svar #6
01. september 2005 af Dominik Hasek (Slettet)

Hmm ... det var så ikke dig, men Waterhouse -- Sorry!

Brugbart svar (0)

Svar #7
01. september 2005 af Duffy

Ok - alt forladt. Jeg træder selv i spinaten en gang imellem.


Duffy ;D

Skriv et svar til: løs ligningen

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.