Matematik

HJÆLP Funktioner

13. juni 2012 af MonicaAK (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej.

jeg har fået et ssæt eksamensspørgsmål, og jeg ved ikke hvad jeg skal gøre.

et eksempel er lineær funktioner hvor der står:

1. du skal specielt se på lineær funktioner, herunder betemmelse af forskrift for en ret linie inkl. relevante beviser - og tangentbestemmelse for differentiable funktioner

hvordan skal jeg lave en tangentbestemmelse for differentiable funktioner ud fra lineær funktioner?

2. du skal specielt se på potensfunktioner - herunder differentiation af disse - og potensiel vækst med beviser.

hvad er differentiationen af en potens funktion?

3. du skal speielt se på andengradspolynomier. og faktorisering af andengradspolynomier

hvad er faktorisering af andengrads polynomier?

HJÆÆÆÆLP!!!!


Brugbart svar (0)

Svar #1
13. juni 2012 af JKaram (Slettet)

Der er nogle billige opgaver på studienet.dk, hvor du kan finde svar på alle de spørgsmål du lige har nævnt

https://www.studienet.dk/Opgaver/?q=matematik+mundtlig

Håber du finder hvad du skal bruge :-)

Karam


Brugbart svar (0)

Svar #2
13. juni 2012 af Singlefyren (Slettet)

1. Tangenthældning = f ' (x)

2. potensfunktioner kan betragtes som polynomier. F.eks. y = 7x3    differentieres til 7*3x3-1

3. Faktorisering er en måde at skrive forskriften på. f(x) = ax2+bx+c

    Der gælder at hvis rødderne for f(x) =0, hedder x1 og x2.... så er forskriften

    f(x) = a(x-x1)(x-x2)   ....      man finder altså først rødderne og sætter dem ind på x1 og x2's plads i denne formel.


Svar #3
13. juni 2012 af MonicaAK (Slettet)

mange tak :)


Skriv et svar til: HJÆLP Funktioner

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.