Almen studieforberedelse (AT)

Induktiv og deduktiv metode hjælp! :)

13. juni 2012 af bethzy (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej. Jeg skal til AT eksamen her om nogle få dage, og der er nogle ting jeg lige er i tvivl omkring metoder. Skriver i Naturgeografi(B) og mediefag(C).



Hvis f.eks. nogle forskere, på baggrund af Ørstedssatellitten, har udregnet hvor stor en hastighed den nordligere pol bevæger sig,(Begge i perioden inden for 1955-2005, og en gang om året). Ved at bruge den metode, så har du kunnet se at polernes hastighed er steget meget siden 1990.
Har de så benyttet sig af den induktive metode? - altså fordi måler et konkretsted/sag og derved tegner en generel udvikling.

Mens at modsat f.eks. er der nogle andre forskere, som har forsket jordens magnetfelt for de 50.000 år.  Deres måde at indsamle viden var at indsamle fossile magnetiseringer i mere end tusind forskellige vulkanske bjergarter, hvorefter de har undersøgte disses magnetiske mineraler -og hvor ved de har kunnet dokumentere forskellen. Hvor at de nåede frem til, at der jordens poler tidligere har bevæget sig hurtigt og aggressivt, så der ligesom ikke er noget problem.
Har de så benyttet sig af den deduktive metode?, - altså ved at tage noget generelt og gået til noget konkret.


I min AT vil jeg i min naturgeografi del gerne vise, hvor forskellige resultater man opnår alt efter hvilken metode man bruger. Men kan man så sige at det jeg gør er kvantitativ/kvalitativ metode, når jeg bruger andres indsamlede data og observationer, og derefter opstiler en subjektiv problemstilling ud fra det?


I mediefag, er de metoder man bruger så bare filmanalyse, og hvad er der egentligt at sige til det?


Skriv et svar til: Induktiv og deduktiv metode hjælp! :)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.