Matematik

procentregning

15. juni 2012 af thaison (Slettet) - Niveau: C-niveau

jeg har brug for lidt hjælp håber i kan hjælpe mig med 2 opgaver

opgave 1

En pris stiger 40%, og efter et fald på 20% er den 952 kr. Hvor stor var den oprindeligt?

Prisen er x  som stiger med 40%

Og et fald på 20% er den 952 kr

opgave 2

Et beløb tillægges 25% moms og er inkl. moms 250 kr. Hvad er beløbet uden moms?

Forklar hvorfor man ikke får beløbet ekskl. moms ved at gange de 250 kr. med faktoren 0,75.


Brugbart svar (0)

Svar #1
15. juni 2012 af mathon

opgave 1

                               x·1,40·0,80 = 952

                               x = 952 / (1,40·0,80)

opgave 2

                               x·1,25 = 250

                               x = 250 / 1,25 = 250·0,80

og ikke 0,75


Svar #2
15. juni 2012 af thaison (Slettet)

tusen tak for hjælpen meget forstålig


Brugbart svar (0)

Svar #3
15. juni 2012 af mathon

generelt

                             beløb exc. moms            moms       beløb inc. moms
procent                         100                           25                  125

                                       80                           20                  100


Svar #4
15. juni 2012 af thaison (Slettet)

mathon

x·1,40·0,80 = 952

 x = 952 / (1,40·0,80)

jeg for X = 850

stemmer det at beløbet før faldet var 850 ?


Brugbart svar (0)

Svar #5
15. juni 2012 af mette48 (Slettet)

En pris stiger 40%, og efter et fald på 20% er den 952 kr. Hvor stor var den oprindeligt?

x er beløbet før det stiger

efter stigning er beløbet x + x*40/100 = x*140/100 = x*1,4

efter faldet er prisen x*1,4 - x*1,4*20/100 = x *1,4*(1-20/100)=x*1,4*0,8

a*1,4*0,8=952


Skriv et svar til: procentregning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.