Matematik

Tangens geometriske betydning

15. juni 2012 af Gymnasieven (Slettet)

Jeg har fået et del spørgsmål som lyder:

Redegør desuden for den geometriske betydning af tangens

 

Jeg ved at Tangens er forholdet mellem sinus og cosinus, tan(v) = sin(v) / cos(v)

Men hvordan forklarer jeg tangens placering  på enhedscirklen?


Brugbart svar (0)

Svar #1
15. juni 2012 af mathon

se


Brugbart svar (0)

Svar #2
15. juni 2012 af mathon

   en vilkårlig vinkel 0≤V≤360º forskellig fra 90º og 270º
   med toppunkt i koordinatsystemets begyndelsespunkt og højre ben sammenfaldende med
   med x-aksens positive del
   skærer linjen x = 1 i (1,tan(v))

 

geometrisk betydning
bl.a.
                
           den rette linje
                                                    y = ax + b = tan(V)x + b

           har retningsvinkel V
                                               

           i en retvinklet trekant
           er tangens til en af
           trekantens spidse
           vinkler lig med
           forholdet mellem
           vinklens modstående
           og hosliggende katete

 


Svar #3
15. juni 2012 af Gymnasieven (Slettet)

Jeg forstår stadig ikke hvordan man finder tangens eller tangens geometriske betydning


Brugbart svar (1)

Svar #4
15. juni 2012 af hesch (Slettet)

Se tegning i link:

http://matb1htx.systime.dk/typo3temp/pics/8d8c25a870.png

Denne viser en enhedscirkel, med indtegnet retvinklet trekant ABC. Længderne af kateterne er her cos(A) = I AC I og sin(A) = I BC I. Envidere er tegnet en retvinklet trekant ADE, hvor tan(A) = I DE I, og hvor I AE I = 1.

Dette er tangens geometriske betydning.

Det må gælde at længden af DE forholder sig til længden af AE, ligesom længden BC forholder sig til længden af AC, ( ensvinklede trekanter ). Altså:

tan(A) / 1 = sin(A) / cos(A)

tan(A) = I DE I

 


Svar #5
15. juni 2012 af Gymnasieven (Slettet)

Tak. Tror jeg forstår det nu. 

 


Skriv et svar til: Tangens geometriske betydning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.