Matematik

potens ligninger

15. juni 2012 af Maria1754 (Slettet) - Niveau: C-niveau

jeg har et spørgsmål til eksamen der lyder som følge:

Vis ved eksempler, hvordan potensregneregler benyttes ved løsning af potens ligninger

mit problem er ikke at lave en potensligning men det at lave en ligning hvor jeg skal bruge en af potensregnereglerne

potensregneregler:

 a^m*a^n=a^(m+n)
a^m/a^n =a^(m-n)
a^n*b^n=(a*b)^n
a^n/b^n =(a/b)^n
(a^m )^n=a^(m*n)


Brugbart svar (0)

Svar #1
15. juni 2012 af ibibib (Slettet)

Måske tænker din lærer på

x3 = 8

(x3)1/3  = 81/3

x = 81/3


Svar #2
15. juni 2012 af Maria1754 (Slettet)

tænker jeg også men ved bare ikke om det kan kaldes en regneregl at kvrod er det modsatte end potens


Brugbart svar (0)

Svar #3
15. juni 2012 af ibibib (Slettet)

Måske ikke, men (x3)1/3 = x3·1/3 er en regneregel


Svar #4
15. juni 2012 af Maria1754 (Slettet)

men ikke en ligning ;) og det skulle være en ligning med en regneregl :)


Brugbart svar (0)

Svar #5
15. juni 2012 af ibibib (Slettet)

Ja, men du benytter jo regnereglen i ligningen

x3 = 8

(x3)1/3  = 81/3

x3·1/3 = 81/3

x = 81/3
 

 


Skriv et svar til: potens ligninger

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.