Fysik

Forskel på fysik c og fysik b?

17. juni 2012 af PSXL - Niveau: B-niveau

Jeg skal til at rykke op i 3. g nu her efter sommerferien, og jeg har opgraderet fysik c til fysik b. Jeg ville bare høre, om der var nogen, der havde nogle personlige erfaringer mht. sværhedsgraden, eksamen osv.? 


Brugbart svar (0)

Svar #1
17. juni 2012 af Jerslev

#0: Det faglige niveau er naturligvis sværere. Der kommer mere matematik på, og den eksperimentelle del kommer til at veje mere. Samtidig vil du også få en skriftlig karakter, så nu bliver du direkte bedømt på rapporter, opgaver og lign..

Eksamen på B-niveau er anderledes end på c-niveau - den er nemlig delt i to. Den første delprøve ligner meget folkeskolens afgangsprøve i fysik/kemi, hvor man kommer op som gruppe og skal lave eksperimenter - her vil gruppen som udgangspunkt få stillet en eksperimentel problemstilling, som gruppen skal løse på 1½ time. Alt imens går eksaminator og censor rundt til de forskellige grupper og samtaler om eksperimentet.

Anden delprøve er den klassiske 25 minutters forberedelse med efterfølgende 25 minutters individuel eksamination i teoretisk stof. Du får én mundtlig karakter baseret på en helhedsvurdering af de to delprøver.

Mere specifikt må du enten stille spørgsmål ind til eller selv læse bekendtgørelsen igennem.

- - -

mvh

Jerslev


Svar #2
17. juni 2012 af PSXL

Siden matematik også kommer lidt mere ind over, er det så en fordel, at man også har opgraderet matematik fra c til b, eller vil man kunne klare sig med matematik c? Jeg har nemlig også opgraderet matematik, men dog ikke for at gøre det nemmere til fysik, men mere for at opfylde kravene til min videregående uddannelse.


Brugbart svar (0)

Svar #3
17. juni 2012 af Jerslev

#2: Det vil helt klart være en fordel for dig.

- - -

mvh

Jerslev


Svar #4
17. juni 2012 af PSXL

Okay, tak for svaret!


Skriv et svar til: Forskel på fysik c og fysik b?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.