Matematik

vektorer

17. juni 2012 af ededdeddy (Slettet) - Niveau: B-niveau

På figuren ses trekant ABC, hvor højden fra B er markeret.
Omkredsen af trekant  ABC er 30.
Bestem  AB , og bestem arealet af trekant  ABC .

hvordan bestemmer jeg AB?? 


Brugbart svar (0)

Svar #1
17. juni 2012 af peter lind

Der må være flere oplysninger. Ud fra det givne kan man ikke besvare spørgsmålet


Svar #2
17. juni 2012 af ededdeddy (Slettet)

der er en trekant hvor hvor BC er 7,5 cm 

AC = 12,5 cm og Højden fra B er 6 cm 

jeg har fundet arealet men kan ikke bestemme AB ?? 


Brugbart svar (0)

Svar #3
17. juni 2012 af mathon

                            |AB| = Omk - |AC| - |BC| = 30 - 12,5 - 7,5


Svar #4
17. juni 2012 af ededdeddy (Slettet)

Er |AB| så 10 cm ??? 


Brugbart svar (0)

Svar #5
17. juni 2012 af peter lind

Kald fodpunktet for højden for H. I den retvinklede trekant BCH kender du BH og BC så du kan ved hjælp af pytagoras finde HC.Da du kender AC kan du deraf finde AH. I den retvinklede trekant ABH kender du kateterne og den søgte side er er hypotenusen i trekanten


Svar #6
17. juni 2012 af ededdeddy (Slettet)

skal vi ikke bruge formlen √(x2-x1)2 + (y2-y12


Svar #7
17. juni 2012 af ededdeddy (Slettet)

Kan det ikke passe at AB = 7,2 

jeg har brugt formlen  √(x2-x1)2 + (y2-y1) 2


Svar #8
17. juni 2012 af ededdeddy (Slettet)

????????? 


Brugbart svar (0)

Svar #9
17. juni 2012 af peter lind

Brug hellere metoden i #3

#6 Med hvilket x1, x2, y1, y2 ?


Skriv et svar til: vektorer

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.