Matematik
Ligninger
21. september 2003 af
SP anonym (Slettet)
Hey. ER der ikke nogle der vil regne disse ud for mig, for jeg er virkelig lost...???
a) 0,5 log x=5-3 log x
b) log (x+5)+5 = 7
c) log x2=1,2
d) 419 * 6,28 x= 2614
a) 0,5 log x=5-3 log x
b) log (x+5)+5 = 7
c) log x2=1,2
d) 419 * 6,28 x= 2614
Svar #1
21. september 2003 af MarieBS (Slettet)
Opgave a ville jeg løse således:
0,5logx = 5 - 3logx
Læg 3logx til på begge sider:
0,5logx + 3logx = 5
Sæt logx udenfor en parentes:
(3,5)logx = 5
Divider med 3,5 på begge sider:
logx = 10/7
Lav "10 opløftet til" på begge sider:
x = 10^(10/7)
Prøv at lave resten selv, så er der sikkert en der vil se efter om det er rigtigt.
0,5logx = 5 - 3logx
Læg 3logx til på begge sider:
0,5logx + 3logx = 5
Sæt logx udenfor en parentes:
(3,5)logx = 5
Divider med 3,5 på begge sider:
logx = 10/7
Lav "10 opløftet til" på begge sider:
x = 10^(10/7)
Prøv at lave resten selv, så er der sikkert en der vil se efter om det er rigtigt.
Svar #2
21. september 2003 af SP anonym (Slettet)
Giver den første 26, 8 så???
b) kan jeg ikke lige overskue...
c)log(2)/1,2 =o,2508???
d) 4,19/6,28=0,666 /2614= 5,1??+
b) kan jeg ikke lige overskue...
c)log(2)/1,2 =o,2508???
d) 4,19/6,28=0,666 /2614= 5,1??+
Skriv et svar til: Ligninger
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
