Matematik

Differentiekvotienten af en funktion

19. juni 2012 af Moraxus (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej

 

Jeg har en opgave der lyder.

En funktion f er givet ved f(x) = 20x5

Bestem f'(x)

Jeg kender godt regnregelen g(x)= nx g'(x)=x*nx-1

 

Men hvordan bruger jeg den på f(x)

 

På forhånd tak.

 

vh. Hans


Brugbart svar (1)

Svar #1
19. juni 2012 af JSmaakjær (Slettet)

Det er på samme måde!

g'(x)=n*x^n-1

f'(x)=n*x^n-1

 

Det er bare en generel regneregel :)


Brugbart svar (1)

Svar #2
19. juni 2012 af nielsenHTX

reglen hedder nu g(x)=xn    g '(x)=n*xn-1

en konstant skal bare ganges på bagefter så

h(x)=cxn    h'(x)=ncxn-1  

du skal så bruge at c=20 og n=5


Brugbart svar (1)

Svar #3
19. juni 2012 af peter lind

Din regneregel er forkert g(x) = xn   g'(x) = n*xn-1.  I dit tilfælde er n=5


Brugbart svar (1)

Svar #4
19. juni 2012 af Tyrael (Slettet)

En funktion f er givet ved f(x) = 20x5

Bestem f'(x).

Benytter at g(x)= xn g'(x)=n·xn-1

Herved ses det, at n = 5. Indsat fås således

f'(x) = 5·20·x5-1 = 100x4


Svar #5
20. juni 2012 af Moraxus (Slettet)

Mange tak :) Nu er jeg helt med


Skriv et svar til: Differentiekvotienten af en funktion

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.