Matematik

Bevis arealformlerne, hvori sinus til en vinkel indgår.

20. juni 2012 af simonlinn (Slettet) - Niveau: B-niveau

Bevis arealformlerne, hvori sinus til en vinkel indgår.

Er det rigtigt?

 

1/2 · b · c · Sin(A) = 1/2 · c · a · Sin(B) = 1/2 · a · b · Sin(C)

 

1/2 · b · c · Sin(A)/ 1/2 · a · b · c

1/2 · c · a · Sin(B) / 1/2 · a · b · c

1/2 · a · b · Sin(C) / 1/2 · a · b · c

 

Til sidst for man:

 

Sin(A)/a

Sin(B)/b

Sin(C)/c


Brugbart svar (0)

Svar #1
20. juni 2012 af mette48 (Slettet)

Jeg synes du mangler nogle lighedstegn og lidt forklarende tekst om, hvad det er du laver


Svar #2
20. juni 2012 af simonlinn (Slettet)

Jeg vil bare vide om det er arealformlerne, dét der?


Brugbart svar (1)

Svar #3
20. juni 2012 af Euroman28

mere nemt at sige følgende:

du ved at arealet af en vilkårlig trekant ABC er

vinkel A i den ene retvinklede trekant kan skrives ved hjælp af sinus-relationen

Sin(A) = h/c -> h = c * sin(A) og  b er ABCs grundlinje og derfor er den ene af arealformlerne

- - -

Der er Matematik i alt.


Skriv et svar til: Bevis arealformlerne, hvori sinus til en vinkel indgår.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.