Matematik

vektor

20. juni 2012 af 147852369 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej
Jeg vil gerne spøger hvad en hastighedsvekto, fartvektor og en accelerationsvektor er og hvordan de adskiller sig fra hinanden


Brugbart svar (0)

Svar #1
20. juni 2012 af dikkelmikkel (Slettet)

en hastighedsvektor angiver størrelsen af hastigheden i rummet(du kan se hvor meget den er langs x og y,z)

fartvektor? har jeg aldrig hørt om. Fart er størrelsen af hastighedsvektoren.

acceleration er hvor meget hastigheden vokser, altså differentier hastighedsvektoren for tiden langs alle 3 retninger hver for sig.


Brugbart svar (0)

Svar #2
20. juni 2012 af Andersen11 (Slettet)

Hatighedsvektoren v(t) er den tidsafledede af stedvektoren r(t), mens accelerationsvektoren a(t) er den tidsafledede af hastighedsvektoren, dvs.

v(t) = r '(t) , og a(t) = v '(t) .

Der er ikke noget, der hedder fartvektoren, men farten v er længden af hastighedsvektoren v(t) , dvs.

v = |v(t)|


Skriv et svar til: vektor

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.