Dansk

Grundlag for klage? - dansk STX

21. juni 2012 af ABojsen (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej med jer.

 

Jeg har lige fået min skriftlig eksamen offentliggjort (ligesom alle andre), men jeg er rimelig utilfreds med den. Jeg fik 7 for den, men jeg plejer at få 10 eller 12 i alle danskopgaver. Især i litterære artikler har jeg scoret højt. Ud af de to gange jeg tidligere har skrevet dem, har jeg fået 12 for dem, og jeg har tidligere skrevet To morgener, der i princippet handler meget om To henrettelser. To morgener fik jeg så 12 for, så jeg kan slet ikke forstå, jeg kun for 7 for To henrettelser, som jeg valgte at skrive.

 

Inden jeg går videre med det, vil jeg gerne høre, om der er hold i sagen. Hvis jeg rykker videre, skal jeg jo have et grundlag for en klage, så i må meget gerne læse min litterære artikel nedenunder. 

 

Hilsen Alexander.

Vedhæftet fil: To henrettelser.docx

Brugbart svar (0)

Svar #1
21. juni 2012 af Jerslev

Klageregler vedhæftet.

- - -

mvh

Jerslev

Vedhæftet fil:Klageregler - stx.doc

Brugbart svar (0)

Svar #2
21. juni 2012 af anonym000

Hvis jeg var dig vil jeg klage. Det virker fuldstændig latterligt, hvis du kun har fået 10 og 12-taller for dine afleveringer og ender med at få 7 i skrifteligt. Jeg synes også desuden at du har et rimeligt solidt grundlag.

- - -

...............


Svar #3
21. juni 2012 af ABojsen (Slettet)

Tak for det, Jerslev. Har dog allerede læst dem. Vil bare vide, om det er mig, der er galt på den. Og hvis ikke, om jeg så skal gå efter en ombedømmelse eller lign.


Brugbart svar (0)

Svar #4
21. juni 2012 af anonym000

Der er bare nogle lærere som er mega blanke. 

- - -

...............


Svar #5
21. juni 2012 af ABojsen (Slettet)

Ja, det er selvfølgelig en pointe. Men det kan jo være, at min lærer har været for gavmild med karaktererne i forhold til lige netop mig. Og når jeg så bliver bedømt at en censor og eksaminator, får jeg den mere 'hårde' karakter. 


Brugbart svar (0)

Svar #6
21. juni 2012 af anonym000

OBS læste forkert troede at det var din skriftlige karakter i årskarakter. 
Men da det er fra eksamen er situation en helt anden, og det vil være sværere at få medhold i den her sag. Så jeg synes at du skal tænkte dig grundigt om.

- - -

...............


Brugbart svar (0)

Svar #7
21. juni 2012 af KlogeÅse

#0

Hvad har du fået i årskarakter?


Brugbart svar (0)

Svar #8
22. juni 2012 af jegvilsove (Slettet)

Jeg tror det trækker ned at du har skrevet 5 sider+, og meget af det lyder som gentagelser, og kunne sagtens havde fyldt mindre. Min lærer har altid sagt, at det KUN må fylde over 3 sider, hvis ikke der var nogen mulighed for at det fyldte mindre. Men lærene kan jo have hver deres mening.


Svar #9
22. juni 2012 af ABojsen (Slettet)

#7

Har fået 10 i dansk skriftlig årskarakter, men fik 12 i første og anden standpunkt.

 

# 8

Lyder MEGET underligt. Vores lærer har altid lært os, vi skulle skrive omkring 5 sider. Så hvis det er det, der har trukket ned hos eksaminator og censor, skal den simpelthen til ombedømmelse. 

Vedhæfter lige et noteark vores dansklærer lavede inden vi skulle til terminsprøve, hvor hun skriver, man skal skrive cirka 5 sider, så jeg har det som grundlag. 


Brugbart svar (0)

Svar #10
22. juni 2012 af Kulka (Slettet)

Prøv at hive fat i din lærer og se, om han/hun er villig til at læse den og hjælpe dig med at udarbejde en klage. Vores engelsklærer sagde, at hun ville se på vores opgaver, hvis nogle karakterer afvigede fra det, hun forventede. Eller så kan pågældende måske påpege, hvad der skyldes, at du har fået 7.

Nu har jeg kun kort læst din afslutning, og jeg synes f.eks. at perspektiveringen er lidt overfladisk, men jeg kender ikke opgaven, ej heller de punkter, du skulle besvare. 

 


Brugbart svar (0)

Svar #11
22. juni 2012 af KlogeÅse

#9

At få 7 til eksamen, når man har fået 10 i årskarakter er på ingen måde usædvanligt.

Længden af besvarelsen er i sig selv ikke afgørende; det er indholdet der tæller.


Svar #12
22. juni 2012 af ABojsen (Slettet)

#11

Jeg ikke fik 12 i årskarakter, fordi jeg ikke afleverede den sidste danskaflevering. Alle de litterære artikler jeg har skrevet i 2. og 3. g har jeg fået 12 for. 

Det kan godt være, det ikke er usædvanligt at få 7 til eksamen og 10 i årskarakter. Men i min optik er det alligevel totalt absurd. Det giver ingen mening for mig. Jeg mener selv, opgaven i hvert fald er til et 10-tal. Men hvad synes du da, den ligger til? Og hvorfor?


Svar #13
22. juni 2012 af ABojsen (Slettet)

#10 

Tak for rådet. Det vil jeg prøve så. 


Brugbart svar (1)

Svar #14
22. juni 2012 af ChristopherGrandjean (Slettet)

Min lærer sagde for nogle uger siden til vores klasse: I skal regne med at gå 1 karakter ned til skriftlig eksamen i mundtlig dansk, det er normalt. hvis i går 2 karakterer ned kan vi overveje en klage, men censorerne er professionelle og har gjort det her mange gange ofte, og der vil sandsynligvis være god begrundelse for karakteren.

I mit tilfælde gik jeg så en karakter op. Jeg kan godt forstå du er irritereret, men det hænder. En pige fra min klasse har fået 12 i stortset alle stile på både 1., 2., og 3. år i gymnasiet og er meget ferm til at skrive, men fik 10 for sin eksamensstil. 

Jeg tror ikke du får noget ud af at klage, men du kan selvfølgelig prøve. I øvrigt tror jeg, at klagen går gennem din lærer, så det er nok ham/hende, du skal tage kontakt til, så kan hun bedømme om der er grundlag for en klage :)

 

Mvh. Christopher


Brugbart svar (0)

Svar #15
22. juni 2012 af KlogeÅse

#14

Klager går gennem skolens rektor.


Brugbart svar (0)

Svar #16
22. juni 2012 af KlogeÅse

#12

Jeg er ikke kompetent til at bedømme skriftlig dansk, så det vil jeg afholde mig fra.

Om det er absurd, at du har fået en karakter to trinlavere end hvad du er blevet bedømt til i de fleste af dine afleveringer, kan jo diskuteres. Det kan være overraskende (især for eleven), men ikke desto mindre sker den slags hvert eneste år.


Svar #17
22. juni 2012 af ABojsen (Slettet)

Jeg har lige modtaget min klassekammerats opgave. Han valgte nemlig ligesom jeg at skrive "To henrettelser". Vi har virkelig mange af de samme pointer. Han har dog lidt andre koblinger og citater i forhold til mig. Men de minder rimelig meget om hinanden. Jeg kan dog finde rimelig mange kommafejl i hans opgave, hvilket burde trække ned, men til min store overraskelse, har han fået 12. 

Hvis de minder så meget om hinanden, så forstår jeg ikke, hvorfor min er to karakterer lavere? Slet ikke når man kan finde adskillige kommafejl i hans opgave.

 

Vedhæfter lige min kammerats opgave (som sagt fik han12).


Brugbart svar (1)

Svar #18
24. juni 2012 af hsg

man kan vel konkludere at lærere og censorer ofte vægter forskellige ting når det gælder en bedømmelse af en opgave. En censor fungerer i eksamens-situationer som garant for at eksamenskarakteren er retfærdig, således at karakteren ikke baseres på et subjektivt grundlag. Fagpersoner kan have faglige funderinger som nat og dag, hvilket man må acceptere som et grundvilkår. Jeg plejede at få 10 og 11 (ja det er nogle år siden) i min skriftlige opgaver, men endte med et 7 tal til eksamen. Det er vildt frusterende når man kender sit virkelige standpunkt, og jeg forstår godt hvorfor du er skuffet. kritikken burde lande på din lærer som muligvis har været for rundhåndet med gode karakterer.


Skriv et svar til: Grundlag for klage? - dansk STX

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.