Fysik

Gaslovene tryk

21. juni 2012 af Aleynaa

Hej.. I årsprøve i fysik er jeg lidt i tvivl omkring hvordan kan man forklare gaslovene "tryk"? altså skal man snakke ud fra sin rapport eller fra bogen?


Brugbart svar (0)

Svar #1
22. juni 2012 af mathon

  for konstant temperatur haves

                                                          p2·V2 = p1·V1                   Boyle-Mariottes Lov

                                                          p2 = (V1/V2)·p1

                                                          p ∝ V-1

  Daltons Lov
                                                         P = P1 + P2
  fås af
                                                         P = (n·R·T)/V = ((n1+n2)·R·T)/V = (n1·R·T)/V + (n2·R·T)/V = P1 + P2

                                           

 

                                


Brugbart svar (0)

Svar #2
22. juni 2012 af mathon

  for konstant volumen haves

                                                        p2·V = n·R·T2    og     p1·V = n·R·T1
   hvoraf
                                                        p2/p1 = T2/T1

                                                        p2/T2 = p1/T1

                                                        p ∝ T


Svar #3
22. juni 2012 af Aleynaa

Er det en god idé, at forklare det til prøven det du har skrevet ned? jeg forstår det nemlig ikke helt, i hvilket tilfælde gælder disse udregninger?


Svar #4
22. juni 2012 af Aleynaa

Vil du ikke forklare hvad feks. P1 og P2 står for? jeg ved godt det er tryk, men kan ikke rigtig forstå hvorfor det skal skrives på den måde


Brugbart svar (0)

Svar #5
22. juni 2012 af mathon

 

              ...det fremgår tydeligt af teksten
                 "i hvilke tilfælde disse udregninger gælder"
                

     

 

Svar #6
22. juni 2012 af Aleynaa

Men jeg er lost.. Jeg forstår det nemlig ikke.. Vil du skrive det mere pædagogisk?


Brugbart svar (0)

Svar #7
22. juni 2012 af marmar (Slettet)

Hejsa.

Du må nok kigge i din bog, eller spørge din lærer =]

Man skal ikke regne med at forstå alting første gang man konfronterer videnskaben.


Skriv et svar til: Gaslovene tryk

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.