Fysik

Fysik

24. juni 2012 af PinkLady93 (Slettet)

hej

jeg har en fortsættelse på en opgave , og har fået følgende oplysninger at vide:

Flyverens længde er 12,2 m på vingefang på 23,7 og vingeareal på 89,5 m2, egenvægten er 2400 kg og max last på 1400 kg, flyhøjde 5000 m, max hastighed 135 k/h; flyvetid 6 timer, strækningen 700 km, og en besætning på 3 mand. 

b) Når man smider en bombe i 5000 m højde, hvis det er et frit fald, hvor langt er den om at nå jorden? Facittet er 31,9 sek. Men hvordan beregner man det ud?

Skal man ikke bruge denne formel: v = Δt / Δs , vores t er 5000 m, men hvad med vores hastighed? Og det skal give 31,9sek.


Brugbart svar (0)

Svar #1
24. juni 2012 af KlogeÅse (Slettet)

#0

Monstro oplysningen om frit fald ikke er et vink med en vognstang om, at du skal bruge tyngdeaccelerationen til dine beregninger...


Svar #2
24. juni 2012 af PinkLady93 (Slettet)

Forstod ikke rigtigt?


Brugbart svar (0)

Svar #3
24. juni 2012 af mette48 (Slettet)

brug  s=½gt2   indsæt de kendte værdier og isoler t


Svar #4
24. juni 2012 af PinkLady93 (Slettet)

s = 1/2 gange 9,82 N/kg gange (5000m)2

s = 1,2275 gange 108

I facit står der 31,9 sek ?


Skriv et svar til: Fysik

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.