Fysik

Fysik opdrift

24. juni 2012 af PinkLady93 (Slettet)

hej

jeg har en fortsættelse på en opgave , og har fået følgende oplysninger at vide:

Flyverens længde er 12,2 m på vingefang på 23,7 og vingeareal på 89,5 m2, egenvægten er 2400 kg og max last på 1400 kg, flyhøjde 5000 m, max hastighed 135 k/h; flyvetid 6 timer, strækningen 700 km, og en besætning på 3 mand. 

e) Hvor langt flyver bomben vandret inden den rammer?

Facittet er 1,3 km men hvordan finder man ud af det?


Brugbart svar (1)

Svar #1
24. juni 2012 af peter lind

Jeg går ud fra at flyet kaster en bombe og spørgsmålet drejer sig om hvor langt bomben bevæger sig i vandret retning inden den rammer jorden.

Du kan bruge formlerne for det skrå kast til det.

Alternativt kan du beregne tiden der går fra at et legeme starter et fald fra 5000 m højde til den rammer jorden. Den tid kan du så bruge til at finde hvor langt et legeme med den konstante hastighed 135 km/timen bevæger sig i den tid.

I det virkelige liv kan du ikke se bort fra luftmodstanden; men jeg gætter på at du skal ignorere luftmodstanden i dette regnestykke.

Hvad har det med opdrift at gøre ?


Svar #2
24. juni 2012 af PinkLady93 (Slettet)

Hvad er formlen for det skrå kast?

v = Δt / Δs

135 km/t = 5000m / Δs

solve giver 37,03 sek.

 

Opgaven lå under nogle opgaver om opdrift, så tænkte på opdrift, men det beklager jeg.


Brugbart svar (1)

Svar #3
24. juni 2012 af peter lind

v = Δs/Δt

Det frie fald h =½*g*t2

Brug dette til at finde faldtiden og brug dernæst den første formel til at finde s

Formlerne for det frie fald må stå i din bog


Svar #4
24. juni 2012 af PinkLady93 (Slettet)

v = Δs / Δt

135 km/t = 5000m / Δt

solve giver 37,03 sek.

 

 

Det frie fald:

h = 1/2 gange g gange t2

5000 m = 1/2 gange 9,82 N/kg gange t2

solve giver: 31,9 sek

Tusind tak :)

 

Men hvad så med det øverste v =  Δs /Δt Hvad har det med opgaven at gøre?


Brugbart svar (1)

Svar #5
24. juni 2012 af peter lind

Du skal sætte de 31,9 sekunder ind i formlen for v for at finde s. Der er intet sted i opgaven givet at den i vandret retning flyver 5000 m


Svar #6
24. juni 2012 af PinkLady93 (Slettet)

Så det skal være således:

v = Δs / Δt

135 km/t = x / 31,9 sekunder

solve giver 4306,5 ???

 


Svar #7
24. juni 2012 af PinkLady93 (Slettet)

Facit er 1,3 km


Brugbart svar (1)

Svar #8
24. juni 2012 af peter lind

Du skal passe på med enhederne. Omregn de 31,9 sekunder til timer


Svar #9
24. juni 2012 af PinkLady93 (Slettet)

så skal jeg sige: 31,9 sekunder gange 1/60 gange 1/60 = 0,008861 timer

Så det skal være således:

v = Δs / Δt

135 km/t = x / 0,008861timer

solve giver 1,19624


Svar #10
24. juni 2012 af PinkLady93 (Slettet)

dvs. 1,2 km :)


Svar #11
24. juni 2012 af PinkLady93 (Slettet)

Tak for hjælpen :)


Skriv et svar til: Fysik opdrift

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.