Matematik

hjælp til potens i matematik

24. juni 2012 af striber (Slettet) - Niveau: C-niveau

hej alle sammen 

jeg har lidt brug for hjælp til det her:

 

potensvækst

- Vis hvordan du kan bestemme sammenhængen mellem antal gange en potensfunktion bliver større og det antal gange x bliver større.

 

på forhånd tak for hjælpen 


Brugbart svar (0)

Svar #1
24. juni 2012 af mathon

                              

                                     f(x) = y = b·xa         x>0

                 
       så
                                     y2/y1 = (x2/x1 )a                    som for x2 = k·x1
       giver 
                                                
y2/y1 = (k·x1/x1)a

                                     y2/y1 = ka

                                     y2 = ka·y1

 

                       når x bliver k gange større, bliver y ka gange større

    


Svar #2
24. juni 2012 af striber (Slettet)

tusind tak for hjælpen 


Skriv et svar til: hjælp til potens i matematik

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.