Matematik

Tegn grafen...

24. juni 2012 af pigen001 (Slettet) - Niveau: 8. klasse

Der er to opgaver jeg bare slet ikke fortår i min mat bog.

Den første:
Sammenhængen mellem en cirkusmaneges areal og dens diameter kan skrives

A = π • d2 : 4

hvor A er arealet og d er diameteren.

a. Tegn grafen for sammenhængen
b. Er det en lineær funktion ( skal lige tegne grafen så skal jeg nok finde ud af det)
c. Hvor stor skal diameteren være hvis man vil have en manege på 150 m2 ?  ( noget med gange eller divider)

_______________________


Anden opgave:
Når en ting falder uden luftmodstand er sammenhængen mellem hvor lang den er faldet (s) og den tid fladet har været (t)

t= 0,45 • √s.

a tegn grafen for sammenhængen mellem s & t
b. er det en lineær funktion? ( skal lige tegne grafen så skal jeg nok finde ud af det)
c. Hvor lang falder en sten på 3 sekunder ? 

Kan nogle forklare på en anden måde hvordan jeg skal tegne den osv. ?
Er virkelig blank.

 


Brugbart svar (0)

Svar #1
24. juni 2012 af mathon

         

                                Acir = π·r2 = π·(d/2)2 = π·d2/4 = (π/4)·d2


Brugbart svar (0)

Svar #2
24. juni 2012 af dandre11 (Slettet)

1. Du laver et koordinatsystem, Hvor du har A (arealet) på y aksen og d (diameteren) på x aksen. Derefter indsætter du forskellige værdie for d. (Tegn evt et sildeben) Og du kan indtegne grafen.

I c delen skal du opsætte en ligning hvor du kender A (150m^2). Isoler nu d. Dette er din løsning.

2.Igen har du t af y-aksen og s af x-aksen. Indsæt værdier for s (Evt i sildeben) og din graf kan indtegnes

I del c opsætter du en ligning hvor du kender t (3sekunder) og løser denne for s

Skriv hvis du vil have mere hjælp


Svar #3
24. juni 2012 af pigen001 (Slettet)

#2
 

Jeg har tegnet koordinatsystemet, men hvordan finder jeg ud af de forskellige værdier?
Jeg har også en sildeben men ved ikke hvilke tal der skal stå i den..

 

Matematik er ikke min stærke side :(


Brugbart svar (0)

Svar #4
24. juni 2012 af dandre11 (Slettet)

Det er helt i orden.. Men skal bare bestemme sig for at man godt kan finde ud af det ;-)

du laver sillebenet sådan her

Række 1

d     1     2     3    4    5 Og hvilke tal du ellers ønsker at indsætte. Indsæt altid hele tal da det er nemmest at regne med og altid nok til at du kan få en forståelse af graften

Række 2

 A  Her indsætter du værdierne som du udregner med tallet ovenfor

 


Svar #5
24. juni 2012 af pigen001 (Slettet)

Okay.. Er det rigtigt sådan her?  altså til række 2 ?

fx. 3,14 • 12 : 4 =,785

3,14  • 22 : 4 = 3,14

osv

 

3, 14 = π


Brugbart svar (0)

Svar #6
24. juni 2012 af dandre11 (Slettet)

Ja du er på rette vej  :-)


Svar #7
24. juni 2012 af pigen001 (Slettet)

Når jeg har tegnet de 3 første punkter så ligger de to første lige og nr. 3 ligger skæv?

Enten har jeg regnet forkert eller så er det ikke en lineær funktion? Hvad er rigtigt :)


Brugbart svar (0)

Svar #8
24. juni 2012 af dandre11 (Slettet)

Den burde være en linære funktion.. Da du ikke har noget potens feks x^2 eller kvardratrod

Hvis du indsætter 3 skal du gerne få 7.065. Husk på at 3^2 =3*3=9

 


Svar #9
24. juni 2012 af pigen001 (Slettet)

Ja jeg fik også 7,065 :o

nårh jeg har tegne nr. 1 lidt forkert


Brugbart svar (0)

Svar #10
24. juni 2012 af dandre11 (Slettet)

:-) det kan jo smutte.

 

Fik du fat i hvordan du løste ligningen


Svar #11
24. juni 2012 af pigen001 (Slettet)

altså det er nr 3 vi snakker om?

Jeg er ikke sikker men noget med divider :)


Brugbart svar (0)

Svar #12
24. juni 2012 af dandre11 (Slettet)

Det kan man godt sige..

Du skal løse ligningssystemet

150=pi*d^2/4   Her skal du finde d


Svar #13
24. juni 2012 af pigen001 (Slettet)

ca. 14 meter :) ??


Brugbart svar (0)

Svar #14
24. juni 2012 af dandre11 (Slettet)

Ja 13.8 meter... for at være helt præcis


Svar #15
24. juni 2012 af pigen001 (Slettet)

okay :) tak

 


Brugbart svar (0)

Svar #16
24. juni 2012 af dandre11 (Slettet)

Ingen problem..

Anden opgave løser du bare på samme måde

 


Svar #17
24. juni 2012 af pigen001 (Slettet)

Ja :)

1000 tak


Skriv et svar til: Tegn grafen...

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.