Fysik

Supernova udregning

26. juni 2012 af Vasiliki (Slettet)

Jeg skal regne afstanden til en supernova ud. 
Jeg har fået disse oplysninger:
En supernova med den absolutte størrelsesklasse M = -20 har den tilsyneladende størrelsesklasse m = 11.
Hvad er afstanden til supernovaen ?

Jeg bruger formlen d = 10^(m-M+5)/5 = d = 10^ (11-(-20)+5)/5 = 10^7,2= 15,8 mpc.

Er det korrekt?
Hvilken enhed er de 10^7,2 og hvordan bliver de til 15,8 mpc?


Skriv et svar til: Supernova udregning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.