Generelt

Samfundsfag og tysk A efter gym?

31. juli 2012 af Lewie (Slettet)

Hej alle.

Jeg har i gennem længere tid eftersøgt et sted hvor jeg kan tage enkeltfagene samfundsfag A og tysk A fra næste forår og et halvt år frem. Jeg har begge fagene på B-niveau, så jeg skal kun have dem hevet op fra B til A. Jeg kan ikke finde nogle steder overhovedet i hele landet der tilbyder det - ikke engang ét af fagene på A niveau. De kan både tages som GSK eller enkeltfag, men ingen tilbyder undervisning i dem. Jeg ved at man kan tage begge dele i gymnasiet, men det valgte jeg ikke at gøre - er det så ris til egen røv, at jeg ikke kan supplere med det nu?

Jeg håber der findes en løsning!

Mvh Sandra :)


Brugbart svar (1)

Svar #1
31. juli 2012 af Nilletøz (Slettet)

Hvis du skal bruge dem som adgangsgivende fag, så kan man spørge det sted, du vil gå, om de holder kurser i det. Jeg har hørt noget om, at hvis man f.eks. vil læse fysik og ikke har det på A-niveau, så holder universitet (i hvert fald i Aarhus) et lynkursus, hvor man får al teorien på en måned e.l. 

Men der er måske bare så mange, der i gymnasiet vælger Samf og Tysk på A-niveau eller så få videregående uddannelser, hvor de er et krav, at det ikke kan betale sig at oprette holdene på steder som VUC...


Svar #2
31. juli 2012 af Lewie (Slettet)

Tja. Jeg bliver nok nødt til at ringe rundt til de forskellige uddannelsessteder og spørge ad så. Det du siger giver super god mening, det er bare super tvetydigt på mange af hjemmesiderne :) men tusind tak for svaret!


Brugbart svar (2)

Svar #3
02. august 2012 af KlogeÅse

#0

Hvis ikke du kan finde kurserne på gsdanmark.dk, så skal du være heldig at finde dem som enkeltfag på de forskellige gymnasier.

GS-kurser udbydes normalt kun i fag, der er adgangskrav til videregående uddannelse, og her hører samfundsfag A mig bekendt ikke til. Tysk A er kun delvist et krav, men det kan man dog (i al fald i det kommende skoleår) tage som 1-årigt GS-kursus i den nordjyske GS-region.


Skriv et svar til: Samfundsfag og tysk A efter gym?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.