Fysik
Volmeters resistans
06. september 2005 af
Phoenik (Slettet)
Hvordan løser jeg denne opgave?
Et voltmeter kobles i serie med en resistor med resistansen 1,69 Megaohm. Seriekoblingen sluttes til en spændingskilde, som leverer et fast spændingsfald på 9,00 V. Herefter viser voltmeteret 7,70 V.
a) Hvor stor er volmeterets indre resistans?
Indre resistans?
U=R*I <=> U/ = I
Dvs. 9V/1,69E6Ohm = 5,3 E-6 A.
7,7V / 5,3E-6A = 1,45 mega ohm.
Dvs. (1,69-1,35)mega ohm = 0,24E6 ohm.
Er der rigtigt?
Et voltmeter kobles i serie med en resistor med resistansen 1,69 Megaohm. Seriekoblingen sluttes til en spændingskilde, som leverer et fast spændingsfald på 9,00 V. Herefter viser voltmeteret 7,70 V.
a) Hvor stor er volmeterets indre resistans?
Indre resistans?
U=R*I <=> U/ = I
Dvs. 9V/1,69E6Ohm = 5,3 E-6 A.
7,7V / 5,3E-6A = 1,45 mega ohm.
Dvs. (1,69-1,35)mega ohm = 0,24E6 ohm.
Er der rigtigt?
Skriv et svar til: Volmeters resistans
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
