Matematik
Vinkel mellem planer
06. september 2005 af
Butcher_hik (Slettet)
Hej.
Jeg skal finde vinklen mellem 2 planer i rummet.
De to planer er givet ved følgende;
2x-y-z=1
-x+y+z=2
Jeg er med på at jeg skal finde normalvektorerne for de givne planer og så finde vinklen mellem dem, men hvordan vil i finde normalvektorerne ud fra de ligninger?
på forhånd tak.
Jeg skal finde vinklen mellem 2 planer i rummet.
De to planer er givet ved følgende;
2x-y-z=1
-x+y+z=2
Jeg er med på at jeg skal finde normalvektorerne for de givne planer og så finde vinklen mellem dem, men hvordan vil i finde normalvektorerne ud fra de ligninger?
på forhånd tak.
Svar #1
06. september 2005 af frodo (Slettet)
en plan med ligningen: ax+by+c+d=0 har normalvektoren n=(a,b,c)
Svar #2
06. september 2005 af Butcher_hik (Slettet)
Ja det ved jeg, men jeg skulle jo bare gerne bruge nogle talværdier, dem kan jeg ikke lige gennemskue hvordan jeg kommer frem til?
Skriv et svar til: Vinkel mellem planer
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
