Fysik

find antal kobberatomer pr m^3

13. august 2012 af Vinstrup (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej,

 

Hvordan finder jeg frem til antal kobberatomer pr. m3, når jeg kun må gøre brug af: molarmassen/M=65,546u, rho for kobber = 8,96 g/cm^3 og hvor mange et kg svare til i unit u=1,6605*10^-27kg

 

På forhånd tak for hjælpen :D


Brugbart svar (0)

Svar #1
13. august 2012 af chr42 (Slettet)

Vil det hjælpe dig, at begynde med at finde antallet af atomer i en enkelt kubikcentimeter kobber ?

Og så kan du jo også prøve at finde ud af, hvor meget et kobberatom vejer i gram.


Brugbart svar (2)

Svar #2
13. august 2012 af peter lind

1. find massen af 1 m3 i kg eller g kobber ved brug af massefylden.

2. Find hvad et kobberatom vejer i kg eller g ved brug af molarmasse og u.

3. Divider resultatet fra 2 op i resultatet fra 1.


Svar #3
13. august 2012 af Vinstrup (Slettet)

Jeg er med på jeres tankegang... Men hvordan finder i hvad et kobberatom vejer? - jeg kender jo ikke antal mol...?


Svar #4
13. august 2012 af Vinstrup (Slettet)

- får et resultat der hedder 5,396*10^30, men tror ikke selv, at det er rigtigt...?


Brugbart svar (2)

Svar #5
13. august 2012 af peter lind

et kobberatom vejer 65,546 u ifølge #0. 1 u = 1,6605*10-27 kg også ifølge #0


Svar #6
13. august 2012 af Vinstrup (Slettet)

Tak - nu giver det mening :D

 

Er først lige startet i skolen igen - så skal vist lige i gang igen... :P


Brugbart svar (0)

Svar #7
13. august 2012 af chr42 (Slettet)

Jeg får 8*10^28, men jeg er ikke helt kommet i gang igen efter sommerferien :-)

Og held og lykke med skolestarten


Svar #8
13. august 2012 af Vinstrup (Slettet)

Just as you know: det skulle ikke menes som at jeg dovner den af - bare at hjernen lige skal tilbage i "sporet" igen :P

 

Men tak :D


Brugbart svar (0)

Svar #9
13. august 2012 af mathon


     1 m3 Cu har massen 8960 kg = (8960 kg)·(6,02214·1026 u/kg) = 5,39584·1030 u

      antal atomer = (5,39584·1030 u) / (63,546 u/atom) = 8,491·1028 atomer


Skriv et svar til: find antal kobberatomer pr m^3

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.