Matematik

Ligninger

13. august 2012 af uvdlo (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

1          5          1

2x   =  12   -    3x

 

Hvad er næste skridt?


Brugbart svar (0)

Svar #1
13. august 2012 af mathon

      multiplicer med 12x


Svar #2
13. august 2012 af uvdlo (Slettet)

kan du vi se det mig??

hvordan den skal se ud?


Brugbart svar (0)

Svar #3
13. august 2012 af mathon

for x ≠ 0
   se

Vedhæftet fil:ligningsløsning_27.doc

Svar #4
13. august 2012 af uvdlo (Slettet)

Jeg er hel ud ... forstår dt ikke...


Brugbart svar (0)

Svar #5
13. august 2012 af Andreww (Slettet)

En alternativ måde:

              (1/(2x)) = (5/12) - (1/(3x))    ⇔

(1/(2x)) + (1/(3x)) = (5/12)                 ⇔      Find fælles nævner

         ((3+2)/(6x)) = (5/12)                 ⇔

                     60 = 30x                    ⇔

                       x = 2


Svar #6
13. august 2012 af uvdlo (Slettet)

Tusind tak... du må meget gerne hjælp mig fremover med matematik

 


Skriv et svar til: Ligninger

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.