Matematik

Reducere

14. august 2012 af mibon85 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej.

 

Jeg ville se om der er en som kan forklare mig eller blot lige løse opgaven så jeg selv lige kan prøve forstå det.

a·(3a+4b)+b·(4a+3b)-3a·(a+b)

 

håber nogen kan hjælpe.


Brugbart svar (0)

Svar #1
14. august 2012 af Andersen11 (Slettet)

Gang ind i parenteserne og reducer.


Svar #2
14. august 2012 af mibon85 (Slettet)

det har jeg os kunne læse mig fremtil i min bog min ville gerne et konkret eksempel som jeg kan forholde mig til, har ikke siddet på skolebænken i 12 år så det er lige at komme ind i det igen :)


Brugbart svar (1)

Svar #3
14. august 2012 af Andersen11 (Slettet)

#2

Man ganger en flerleddet størrelse med et tal ved at gange hvert led i størrelsen med tallet:

a·(3a+4b) = a·3a + a·4b = 3a2 + 4ab

b·(4a+3b) = b·4a + b·3b = 4ab + 3b2

-3a·(a+b) = -3a·a -3a·b = -3a2 -3ab

Disse bidrag lægges nu sammen

3a2 + 4ab + 4ab + 3b2 -3a2 -3ab = 5ab + 3b2


Svar #4
14. august 2012 af mibon85 (Slettet)

Mange tak :)


Brugbart svar (1)

Svar #5
14. august 2012 af Andersen11 (Slettet)

Alternativt kan man reducere således

a·(3a+4b)+b·(4a+3b)-3a·(a+b) = 3a·(a+b) + ab + 3b·(a+b) + ab -3a·(a+b)

                                                       = (3a + 3b -3a)·(a+b) + 2ab

                                                       = 3b·(a+b) + 2ab

                                                       = 3ab + 3b2 + 2ab

                                                       = 5ab + 3b2


Skriv et svar til: Reducere

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.