Matematik

opskriv en forskrift ?

16. august 2012 af mrcool10 (Slettet) - Niveau: A-niveau

der er tale om linje l som graf, og når den går gennem punktet P har den hældningskoefficienten a. deruover skal man sige om den er aftagende, voksende eller konstant 

hvordan finder jeg så forskriften for P(0,4) og a=2

 


Brugbart svar (0)

Svar #1
16. august 2012 af Bibben123 (Slettet)

Forskriften er Y = B*AX

Du kender a og et koordinat, som du indsætter i forskriften.

4 = B*24. Du isolerer du B

 

For en eksponentiel funktion gælder: 

A = 0 --> Konstant

A > 1 --> Voksende

A <1 > 0 --> Aftagende 


Svar #2
16. august 2012 af mrcool10 (Slettet)

i facit står der f(x) = 2x+4 (voksende), men ved ikke hvordan jeg kan få det til dette ? 


Brugbart svar (1)

Svar #3
16. august 2012 af SuneChr

# 1    Er en eksponentialfunktion. Der er lagt op til en lineær funktion i # 0.

Forskriften for en lineær funktion er

f(x)  =  ax + b

Vi kender

4  =  2·0 + b

Linjen l har derfor forskriften   f(x)  =  2x + 4

Koefficienten til x er > 0. Funktionen f er derfor voksende.


Brugbart svar (1)

Svar #4
16. august 2012 af ramme2 (Slettet)

#1  Det lyder som en ret linje der har hældningskoficienten a, eller måske er der noget jeg har misforstået?

(x,y) = (0,4)      a = 2

først findes konstanten b der er et udtryk for den rette linjes skæringspunkt med y-aksen og som også er angivet      y = ax + b               4 = 0*2 +b => b= 4

Nu kendes begge konstanter a og b og de kan indsættes i forskriften

y = 2x + 4


Svar #5
16. august 2012 af mrcool10 (Slettet)

tak for svarene, jeg forstår det nogenlunde nu 


Brugbart svar (0)

Svar #6
17. august 2012 af Andreww (Slettet)

#1

Dine monotonoiforhold er lidt sjuskede!

Hvis en eksponentialfunktion er aftagene, så gælder det at:

1 > a > 0

 


Brugbart svar (0)

Svar #7
17. august 2012 af mathon

med punkthældningsformlen
for en ret linje

                y - yo = a(x-xo)

                y - 4 = 2·(x-0)

                y = 2x + 4

som resultatet i #4


Skriv et svar til: opskriv en forskrift ?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.