Fysik

Quarterback kast

20. august 2012 af ZACEFRON01 (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

Hej.

Jeg har brug for lidt hjælp til denne mekanik-opgave.

En Quarterback kaster en amerikansk fodbold mod en receiver. Kastet viser sig at være 55 meter. Quarterbacken kaster bolden med en vinkel på 30grader i forhold til vandret. Boldens masse er 0,4kg og luftmodstanden på bolden antages at være ubetydelig.

a) Beregn boldens fart i det øjeblik quarterbacken slipper den. Beregn tiden det tager for at bolden tilbagelægger afstanden mellem quarterbacken og recieveren.

Svaret skulle ifølge facitlisten være 24m/s men jeg kan simpelthen ikke finde frem til dette svar.

Nogen hjælp?


Brugbart svar (0)

Svar #1
20. august 2012 af Jerslev (Slettet)

#0: Hvad har du gjort?


Brugbart svar (0)

Svar #2
20. august 2012 af peter lind

Se http://ga.randers-hf-vuc.dk/matlex/parameter.html#kast for formler du kan bruge. Formlen for x retningen giver en sammenhæng mellem hastighed og tid. y retningen: Formlen sættes til højdeforskellen mellem kaster og nedslagsområdet. Dette vil normalt være et sted mellem -1,5 m 0g -1m. Det bør være angivet i opgaven. Hvis det ikke er angivet skal den formodentlig sættes til 0.


Svar #3
20. august 2012 af ZACEFRON01 (Slettet)

@Jerslev

Jamen planen var at regne tiden det tager for bolden, at nå de 50m. Jeg synes bare alle de formler jeg kan finde, både afhænger af tiden og hastigheden bolden flyver med. Og da begge er ubekendte, kommer jeg ikke rigtigt videre.


Brugbart svar (1)

Svar #4
20. august 2012 af Jerslev (Slettet)

#3: Hint: Skråt kast.


Brugbart svar (0)

Svar #5
20. august 2012 af student1982 (Slettet)

prøv:
y=x*tan(Θ0) - gx2/2v20cos20

isoler for v

Formel 3.14 i Wolfsson :-)

Måske også 3.13 er behjælpelig, der er tiden "t" regnet ud


Svar #6
20. august 2012 af ZACEFRON01 (Slettet)

Got it, tak for det!


Brugbart svar (0)

Svar #7
20. august 2012 af student1982 (Slettet)

Når du engang har lavet den, vil du så ikke lige smide et prt screen op.

Jeg får den til 40 m/s :-/


Svar #8
20. august 2012 af ZACEFRON01 (Slettet)

x=x0+v0*t*cos(a) og y=y0+v0*t*sin(a)-(1/2)*g*t^2

Løs første ligning mht. t, og sæt ind i anden ligning. 

y og y0 går ud, x=50, x0=0, a=30, g=9,80

Dermed får du v0=23,78m/s


Brugbart svar (0)

Svar #9
20. august 2012 af student1982 (Slettet)

Hvor ser du x0?

 


Svar #10
20. august 2012 af ZACEFRON01 (Slettet)

I opgaven? Det er startafstanden for bolden. Hvis du indlægger et (x,y)-koordinatsystem så er det smart at indlægge det så det starter der hvor bolden kastes fra. Dermed bliver xo=0 og x= 50m.


Brugbart svar (0)

Svar #11
20. august 2012 af student1982 (Slettet)

OK, er med nu... Det er x0 fra 3.12, der bliver lavet om


Skriv et svar til: Quarterback kast

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.